Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: "Πήγαμε σε μια απόφαση με συγκεκριμένα μέτρα και φτάσαμε σε ένα σωστό αποτέλεσμα"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του για τα Θεοφάνεια

6 Ιανουαρίου 2021 18:39
Μητροπολίτης Ιγνάτιος:

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι αρκετά δύσκολη στην Ελλάδα όμως αυτό δεν φαίνεται να το κατάλαβε καλά ο κόσμος γιορτάζοντας κανονικά την ημέρα των Θεοφανείων σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Επίσης αυτό φάνηκε έντονα στο Αίγιο όπου τελέστηκε κανονικά η λειτουργία όπου και έριξαν το σταυρό.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος έκανε τον απολογισμό του για τον εορτασμό των Θεοφανείων σε συνέντευξη που έδωσε αλλά και μίλησε για την απόφαση της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος μίλησε για την απόφαση της Εκκλησίας για τα Θεοφάνεια.

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: "Είναι ένας θετικός απολογισμός"

Ειδικότερα τόνισε πως δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων και εξέφρασε την ελπίδα ότι του χρόνου να γιορταστούν όπως πάντα τα Θεοφάνεια.

«Είναι ένας θετικός απολογισμός, αν σκεφτεί κανείς τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν ακολουθούσαμε το “κλειστές εκκλησίες”. Πώς μπορούν μερικοί άνθρωποι να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο; Ίσως υπάρχουν σκέψεις που θέλουν να οδηγούν σε ρήξη, να θέλουν να φέρουν την εκκλησία απέναντι στην κοινωνία. Είναι πλέον επαναλαμβανόμενο.

Δημιουργείται καχυποψία, αν δεν είναι παρέμβει ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος τα πράγματα θα ήταν τραγικά. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω την κυβέρνηση. Αλλά και τις δύο φορές κάποιοι έβγαλαν μια απόφαση που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να πάρει πίσω. Ή υπάρχει κακή συνεννόηση, ή καχυποψία για κάποιους που επιδιώκουν κάτι.

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ανέφερε για την κατάσταση στα Θεοφάνεια.

Είναι εποχή που πρέπει να είμαστε ενωμένοι, δεν υπάρχουν περιθώρια για ρίξεις. Σήμερα εορτάσαμε τα Θεοφάνια με τον τρόπου που έπρεπε. Με σύνεση στην συντριπτική πλειοψηφία. Ελπίζουμε ότι του χρόνου θα μπορούσε να ρίξουμε τους σταυρούς στις θάλασσες», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων. Ούτε οι ιερείς μπορούμε να πείσουμε τους ανθρώπους να δεχθούν κλειστούς ναούς. Πήγαμε σε μια απόφαση με συγκεκριμένα μέτρα… φτάσαμε σε ένα σωστό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share