Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Ισπανία: Πυρκαγιά ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας - "Έχασε" την ζωή της μία 89χρονη

Πόσοι είναι οι τραυματίες;

6 Ιανουαρίου 2021 16:09
Συναγερμός στην Ισπανία: Πυρκαγιά ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας -

Συναγερμός στην Ισπανία: Στην Ισπανία σήμανε συναγερμός στις Αρχές διότι ξέσπασε ισχυρή πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας όπου και "έχασε" τη ζωή της μία 89χρονη γυναίκα αλλά υπήρχαν και αρκετοί τραυματίες. Επίσης στην Αυστραλία πριν λίγες μέρες ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κίνδυνο αρκετές ζωές και κατοικίες.

Συγκεκριμένα στην Ισπανία εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας όπου αυτό είχες ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 89χρονη γυναίκα αλλά και να τραυματιστούν 18 άτομα.

Στην Ισπανία ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά όπου και κατέληξε μία ηλικιωμένη.

Συναγερμός στην Ισπανία: Το χρονικό του περιστατικού

Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων της Ισπανίας ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στον τρίτο όροφο του οίκου ευγηρίας Domusvi-Adorea στη Σεβίλλη, στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

«Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων στον οίκο ευγηρίας, όπου μια 89χρονη έχασε τη ζωή της και 18 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», ανέφεραν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Σεβίλλης σε ένα tweet.

Γείτονες έφεραν κουβέρτες και πρόσφεραν καταφύγιο στα σπίτια τους στους ηλικιωμένους τροφίμους, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο. Πολλοί εκ των τροφίμων μεταφέρθηκαν από υπαλλήλους του δήμου σε ένα αθλητικό κέντρο, για να περάσουν τη νύχτα. Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται, σύμφωνα με τις αρχές.

Συναγερμός στη Ρωσία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας - Αρκετοί έχασαν τη ζωή τους

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη Ρωσία όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας με αρκετούς ηλικιωμένους να έχουν χάσει τη ζωή τους. Επίσης πριν λίγες μέρες στα Χανιά ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν τυλίχτηκε στις φλόγες στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα σε έναν οίκο ευγηρίας στη Ρωσία εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά με αποτέλεσμα έντεκα ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα να χάσουν τη ζωή τους όταν παγιδεύτηκαν μέσα στο κτήριο. Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου και το γηροκομείο βρίσκεται στην περιοχή Μπασκορτοστάν της Ρωσίας, στα Ουράλια, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι αρχές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά Μέσα ενημερώθηκαν περίπου στις 03:00 τοπική ώρα σήμερα (περίπου 24:00 ώρα Ελλάδος) για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οίκο ευγηρίας στο χωριό Ισμπουλντίνο, σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, και είχε σβηστεί τρεις ώρες αργότερα.

undefined

«Τέσσερις άνθρωποι απομακρύνθηκαν μόνοι τους από το κτίριο προτού φτάσουν οι πυροσβέστες», σύμφωνα με το υπουργείο.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε επικαλούμενο τις αρχές της περιοχής ότι μία από τους επιζήσαντες είναι μέλος του προσωπικού, ενώ τρεις άλλοι που σώθηκαν είναι ένοικοι τους οποίους κατάφερε να απομακρύνει αυτή από το μονώροφο ξύλινο κτίριο.

Οι 11 νεκροί ήταν ηλικιωμένοι ένοικοι του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας οι οποίοι είχαν κινητικά προβλήματα και δεν ήταν δυνατό να απομακρυνθούν γρήγορα από το κτίριο, σύμφωνα με το Ίντερφαξ.

undefined

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι η προκαταρκτική αιτία της πυρκαγιάς ήταν ένας απρόσεκτος χειρισμός, ενώ η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι άρχισε έρευνα για το περιστατικό.

«Ποινική έρευνα ξεκίνησε για εγκληματική ενέργεια βάσει της παραγράφου 3 του άρθρου 109 (του ρωσικού Ποινικού Κώδικα, για πρόκληση θανάτου από αμέλεια σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους) για τον θάνατο 11 ανθρώπων σε πυρκαγιά», αναφέρει η Ανακριτική Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share