Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ολοταχώς για άλλα 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer η ΕΕ

Οι χώρες της το ζητούν επιτακτικά για να προχωρήσουν τους εμβολιασμούς

5 Ιανουαρίου 2021 19:30
Κορωνοϊός: Ολοταχώς για άλλα 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer η ΕΕ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ολοταχώς για την απόκτηση άλλων 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer για τον κορωνοϊό προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις χώρες της να τις ζητούν επιτακτικά, ώστε να συνεχίσουν με πιο ταχείς ρυθμούς τους εμβολιασμούς.

Η ΕΕ, που έχει πληθυσμό 450 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει παραγγείλει ήδη 200 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου. Η σύμβαση που υπέγραψε τον Νοέμβριο της δίνει το δικαίωμα να αγοράσει άλλα 100 εκατομμύρια. Ο κάθε εμβολιαζόμενος χρειάζεται δύο δόσεις του εμβολίου, για το οποίο δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με το αν είναι αποτελεσματικό.

Οι πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ανέφεραν ότι η ΕΕ επιδιώκει να αγοράσει ακόμη 50 ή 100 εκατομμύρια δόσεις. Αυτά τα εμβόλια θα μπορούσαν να παραδοθούν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με δύο πηγές. Ωστόσο μία από τις πηγές είπε ότι η παράδοση ενδέχεται να γίνει κατά το τέταρτο τρίμηνο και η τιμή ανά δόση θα παραμείνει η ίδια που είχε συμφωνηθεί με την υπάρχουσα σύμβαση.

Εμβόλιο κορωνοϊού: Η συμφωνία που έχει ήδη η ΕΕ με την Pfizer

Με βάση ένα έγγραφο, η ΕΕ έχει συμφωνήσει να καταβάλει 15,5 ευρώ ανά δόση του εμβολίου. Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, τους αριθμούς ή τις πιθανές παραγγελίες. Ο εκπρόσωπος της Pfizer είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει γιατί οι συζητήσεις με τις κυβερνήσεις είναι εμπιστευτικές, ενώ η BioNTech δεν ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Όχι ταξίδια, όχι σινεμά: Τι δεν θα μπορούν να κάνουν πια οι αρνητές του εμβολίου

Ένα βήμα πριν από την “απελευθέρωσή” του βρίσκεται ο πλανήτης, αφού το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού (τα εμβόλια, καλύτερα) ήδη έχει δοθεί στις περισσότερες χώρες, με τους πρώτους να έχουν εμβολιαστεί.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι, οι αρνητές του εμβολίου, που δεν επιθυμούν να το κάνουν… Τι θα γίνει όμως με τα ταξίδια, το σινεμά, τις εξόδους για τους ανεμβολίαστους;

Η πανδημία του κορονοϊού μάλλον φτάνει προς το τέλος της, τουλάχιστον είναι αισιόδοξα τα μηνύματα για την καταπολέμηση του Covid-19, καθώς... διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share