Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Lockdown: Πότε θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Τι ανησυχεί τους καταστηματάρχες

Μεγάλο πρόβλημα

4 Ιανουαρίου 2021 15:47
Lockdown: Πότε θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Τι ανησυχεί τους καταστηματάρχες

Lockdown: Με το ισχυρό lockdown να είναι ακόμη σε ισχύ λόγω του κορωνοϊού το οποίο ξεκίνησε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου και θα είναι μέχρι τις 11 Ιανουαρίου έχει φέρει αρκετές απορίες σχετικά με τι θα γίνει με τα καταστήματα. Επίσης ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι το click away αύξησε αρκετά τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα με το click away να μην βρίσκεται σε λειτουργία πια, αρκετοί απορούν τι θα γίνει με τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Ιανουαρίου εν μέσω ανησυχίας των ιδιοκτητών καταστημάτων για το πώς θα λειτουργήσουν εν μέσω lockdown.

Με τις χειμερινές εκπτώσεις να πλησιάζουν αρκετοί αναρωτιούνται τι θα γίνει.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τις χειμερινές εκπτώσεις

Ειδικότερα η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν φαίνεται να εξετάζει τη μετάθεση των εκπτώσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Εάν, ωστόσο, παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα στο «τραπέζι» υπάρχει το ενδεχόμενο οι εκπτώσεις να διαρκέσουν και μετά τις 27 Φεβρουαρίου που έως τώρα ολοκληρωνόταν η περίοδος των προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι το click away έχει πλέον σταματήσει και η κυβέρνηση συζητάει για έναν νέο τρόπο λειτουργίας των μαγαζιών, αυτόν του click in shop, κατά τον οποίο οι πελάτες θα πηγαίνουν στα καταστήματα με ραντεβού και θα δοκιμάζουν προϊόντα που επιθυμούν να αγοράσουν.

Όπως και να 'χει, σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη μέθοδος δεν θα τεθεί σε ισχύ πριν τις 15 Ιανουαρίου, καθώς τουλάχιστον ως τις 11 τα καταστήματα θα παραμένουν κλειστά λόγω lockdown.

Lockdown: Τίτλοι τέλους το click away - Τι θα γίνει με τις εκκρεμείς παραγγελίες

Lockdown: Με την απόφαση της κυβέρνησης να προβεί σε αυστηρό lockdown για να μειώσει και άλλο τα κρούσματα του κορωνοϊού βάζει σε δύσκολη θέση αρκετούς πολίτες σχετικά με τις παραγγελίες προϊόντων που είχαν κάνει σε καταστήματα. Επίσης ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι το click away ήταν μία από τις αιτίες που αυξήθηκαν τα κρούσματα.

Συγκεκριμένα η απόφαση της κυβέρνησης για το αυστηρό lockdown που έχει ξεκινήσει από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου ήταν η αιτία που "πάγωσε", μεταξύ πολλών άλλων, τη μέθοδο του click away.

Οι εκκρεμείς παραγγελίες από το click away επικρατούν μεγάλη ανησυχία.

Lockdown: Τι θα γίνει με τις εκκρεμείς παραγγελίες

Ειδικότερα την ίδια ώρα, προβληματισμό δημιουργούν οι εκατοντάδες παραγγελίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και περιμένουν να παραδοθούν, ένα ζήτημα που αναμένεται να λυθεί με δυο εναλλακτικούς τρόπους.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος αναφέρει πως οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα φροντίσουν να μεταθέσουν τις ημερομηνίες παραλαβής στις 11 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ενδέχεται άρση των νέων μέτρων περιορισμού. Εναλλακτική λύση είναι η αποστολή των προϊόντων από εταιρείες ταχυμεταφορών στα σπίτια των αγοραστών.

Δυσκολία επικρατεί με τις εκκρεμείς παραγγελίες από το click away.

«Δυστυχώς το ελληνικό εμπόριο υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με μία ακόμη αρνητική εξέλιξη. Ενώ προετοιμαζόμασταν για το σταδιακό άνοιγμα με την εφαρμογή του click inside», κάνουμε ένα μεγάλο πισωγύρισμα κλείνοντας τα καταστήματα μας», δήλωνε πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Όσοι καταναλωτές ήταν να παραλάβουν το επόμενο διάστημα προϊόντα από καταστήματα, μικρά και μεγάλα, καλό είναι να επικοινωνήσουν με αυτά προκειμένου να δρομολογήσουν τον τρόπο που θα πάρουν στα χέρια τους τα προϊόντα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share