Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε από κορωνοϊό η δασκάλα που έγινε viral διδάσκοντας αγάπη και ανθρωπιά στους μαθητές της!

Σε ηλικία 35 ετών!

4 Ιανουαρίου 2021 14:46
Πέθανε από κορωνοϊό η δασκάλα που έγινε viral διδάσκοντας αγάπη και ανθρωπιά στους μαθητές της!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγινε viral για μια κίνηση που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Και όμως η Zelene Blancas ήταν μια δασκάλα που έκανε πράξη όλα τα αυτονόητα που έχουμε ξεχάσει.

Η δίγλωσση δασκάλα-σύμβολο του Ελ Πάσο-που έγινε γνωστή σε όλο τον πλανήτη από ένα βίντεο που ανέβασε το 2018- έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σε ηλικία 35 ετών. Σε αυτό έδειχνε τα παιδιά της τάξης να αγκαλιάζονται και να αποχαιρετούν τους συμμαθητές τους χαμογελώντας.

Το στιγμιότυπο έγινε γρήγορα viral και το βίντεο προβλήθηκε σχεδόν 24 εκατομμύρια φορές. Οι μικροί ήρωες της καθημερινότητας επιλέγουν από μια σειρά εικόνων που είναι κολλημένες στον τοίχο με ποιο τρόπο θα χαιρετίσουν τους συμμαθητές τους για να τους ευχηθούν καλό Σαββατοκύριακο. Όπως έδειξε η Zelene Blancas όλα τα παιδιά επέλεξαν να αγκαλιαστούν δίνοντας ένα μήνυμα αγάπης σε όλο τον κόσμο.

Εννέα δύσκολες εβδομάδες

Η δασκάλα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις 20 Οκτωβρίου και λίγες μέρες αργότερα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας της δεν βελτιωνόταν και ο αδερφό της Mario μετά τον δεύτερο μήνα στην ΜΕΘ δημιούργησε ειδικό λογαριασμό στην πλατφόρμα GoFundMe για να συγκεντρώσει χρήματα για την νοσηλεία της.

Όπως είχε αναφέρει ο ίδιο η άδεια της τελείωνε και θα έπρεπε να πληρώσει η ίδια το επόμενο διάστημα τα έξοδα νοσηλείας της.

Στο μυαλό της μέχρι το τέλος οι μαθητές της

Όσοι γνώριζαν προσωπικά την Blancas είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για εκείνη.

Οι μαθητές την λάτρευαν και εκείνη ήθελε να διαδώσει την καλοσύνη και την αγάπη στα πέρατα της γης.

«Ήταν ένα πολύ αγαπητό άτομο» δήλωσε στο ABC News η διευθύντρια του σχολείου Cristina Sanchez-Chavira.

Το σχολείο ήταν κλειστό από τον Μάρτιο αλλά στην η δασκάλα ποτέ δεν εγκατέλειψε τους μαθητές της. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς έφτιαξε πακέτα με μάσκες, μολύβια και καραμέλες και τα μοίρασε η ίδια στα παιδιά.

Ακόμα και από το κρεβάτι του νοσοκομείο η ίδια ρωτούσε για το σχολείο και όπως αναφέρει το περιβάλλον της «Έκανε τους άλλους να νιώθουν ξεχωριστοί, Ήθελε να διαδώσει την ευγένεια και βρήκε όχημα την εκπαίδευση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share