Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης: Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου

Τι ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

4 Ιανουαρίου 2021 11:06
Γεωργιάδης: Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου

Γεωργιάδης: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολη για αυτό και η κυβέρνηση έχει θέσει πιο σκληρό lockdown στη χώρα από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου με αρκετούς να αναρωτιούνται τι θα γίνει με τα σχολεία. Επίσης ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης ανέφερε ότι θα γίνει σκληρό lockdown για τρεις εβδομάδες όπως του Μαρτίου.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα μέτρα του lockdown αλλά και ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να ανοίξουν τα σχολεία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ειδικότερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε ότι στόχος της κυβέρνησης και όχι ειλημμένη απόφαση είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. Όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και τος επόμενες μέρες ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα, καθώς οι ψυχολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ψυχική υγεία των μαθητών από την παρατεταμένη απουσία τους από τις σχολικές αίθουσες.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας έχει έρθει ήδη στην Ευρώπη και είναι πολύ πιο φριχτό από το δεύτερο. Κατά συνέπεια, αναφερόμενος στην αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα που διανύουμε είπε πως πρώτο μέλημα είναι ο έλεγχος της πανδημίας και μετά θα ακολουθήσει το άνοιγμα της αγοράς.

Όπως αποκάλυψε, οι επιτροπές των ειδικών επιστημόνων που εισηγούνται στην κυβέρνηση είχαν εκφράσει έντονες ανησυχίες για τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς αναμένεται και η αύξηση των κρουσμάτων από την κινητικότητα τις μέρες των εορτών και τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι η απόφαση για την αυστηροποίηση των μέτρων είχε παρθεί από την Πέμπτη, αλλά ανακοινώθηκε το Σάββατο για να μην υπάρξει ενδιάμεσα εργάσιμη μέρα, κάτι που σε άλλες περιπτώσεις αποδείχτηκε καταστροφικό.

Για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι ανέφερε για τα καταστήματα

Ο υπουργός διευκρίνισε πως τα καταστήματα που θα παραμείνουν κλειστά την τρέχουσα εβδομάδα με κρατική απόφαση δεν θα πληρώσουν το ενοίκιο του Ιανουαρίου, ενώ και οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας θα τύχουν της έκπτωσης ενοικίου κατά 40%.

Για τα κρούσματα που προέκυψαν από όσους πήγαν στο Ντουμπάι για ρεβεγιόν ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι νόμιμο καθώς δεν απαγορεύονται τα ταξίδια στο εξωτερικό.

«Δεν έχω αμφιβολία, θα βρεθούν αρκετοί (θετικοί στον κορωνοϊό). Πράξη μεγάλης κοινωνικής ανευθυνότητας να μην συγκρατηθείς μία χρονιά, να μην κάνεις ρεβεγιόν» είπε χαρακτηριστικά

Δείτε τη συνέντευξη:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share