Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Lockdown: Πως θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια - Ποια μέτρα θα είναι σε ισχύ

Τι ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

2 Ιανουαρίου 2021 13:02
Lockdown: Πως θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια - Ποια μέτρα θα είναι σε ισχύ
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Lockdown: Με το νέο έτος να έχει μπει και τον κορωνοϊό να συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πότε θα γίνει έστω μια μικρή χαλάρωση των μέτρων. Επίσης η αστυνομία έβαλε "φρένο" την Πρωτοχρονιά σε όσους ήθελαν να σπάσουν τα μέτρα δημιουργώντας αρκετά μπλόκα.

Συγκεκριμένα ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού όπου αφορούσαν τις εκκλησίες, ο ίδιος αναφέρθηκε τι θα ισχύει από αύριο 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 του μήνα.

Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας για τις εκκλησίες.

Lockdown: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες από αύριο, 3 Ιανουαρίου, έως τις 11 Ιανουαρίου, αλλά και πώς θα γιορταστούν τα Θεοφάνεια.

Έτσι, λοιπόν, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι εκκλησίες, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Κορωνοϊός: Σε αυστηρό lockdown τίθεται η κοινότητα Στροφή στη Ροδόπη

Κορωνοϊός - Lockdown: Με την κατάσταση του κορωνοϊού να συνεχίζεται στην Ελλάδα να είναι τραγική η κυβέρνηση φαίνεται να παίρνει και άλλα αυστηρά μέτρα και συγκεκριμένα στη κοινότητα Στροφή στη Ροδόπη. Επίσης πριν από λίγη ώρα βγήκε στη δημοσιότητα ο αναλυτικό επιδημιολογικός χάρτης με τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προχωράει σε νέα μέτρα όπου φαίνεται να επιβάλει lockdown στην κοινότητα Στροφή στη Ροδόπη ώστε να περιορίσει την διασπορά του κορωνοϊού. Το lockdown θα ξεκινήσει από την Πρωτοχρονιά και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου.

Στη κοινότητα Στροφή στη Ροδόπη μπαίνει lockdown μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Κορωνοϊός: Η απόφαση που πάρθηκε

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στη Τοπική Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, του Δημάρχου του Δήμου Αρριαννών Αμέτ Ριτβάν και απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στη κοινότητα Στροφή στη Ροδόπη τίθεται νέο lockdown από την Πρωτοχρονιά.

Τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται

Έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Στροφής, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός Τοπικής Κοινότητας Στροφής
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, λαϊκών αγορών κλπ)

Επίσης:

  • Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Αρριαννών για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του νησιού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων
  • Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
  • Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του νησιού.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή 1-1-2021 και ώρα 06:00 μέχρι την Κυριακή 10-01-2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share