Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Lockdown: Πότε αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο και τα σχολεία

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

1 Ιανουαρίου 2021 21:47
Lockdown: Πότε αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο και τα σχολεία

Lockdown: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό συνεχίζει να είναι τραγική στην Ελλάδα με το lockdown να βρίσκεται ακόμη σε ισχύ για λίγες ακόμη μέρες αλλά αυτό που αναρωτιούνται πολύ είναι τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Επίσης δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα που έγινε σήμερα Παρασκευή 1 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα με το 2021 να έχει εισέλθει εδώ και λίγες ώρες αρκετοί είναι που αναμένουν να δουν τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το lockdown αλλά και γενικότερα με το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου.

Όλοι αναμένουν να δουν πότε αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Lockdown: Πότε θα παρθούν οι αποφάσεις

Ειδικότερα ο πρώτος μήνας του χρόνου είναι ο πιο κρίσιμος του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα διότι αρκετοί φαίνονται ότι είναι κουρασμένοι από τα περιοριστικά μέτρα των δύο lockdown και το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην άρση του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, στις 4 Ιανουαρίου, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη σχετική τηλεδιάσκεψή της, προκειμένου να αποφασισθεί η ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων.

Μεταξύ των ημερομηνιών που είναι στο τραπέζι είναι η και η 11η Ιανουαρίου. Ωστόσο ερώτημα αποτελεί εάν θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες, η μόνο τα δημοτικά. Πάντως, από την κυβέρνηση, θα επιθυμούσαν να επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες, για κοινωνικούς λόγους.

Τι αναμένεται να γίνει με το λιανεμπόριο

Ακόμα, στο πρώτο δεκαήμερο του πρώτου μήνα του νέου έτους θα ληφθούν οι αποφάσεις για το αν θα υπάρξει μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Οι ειδικοί, αναμένουν να δουν πώς θα κυλήσουν οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή πόση διασπορά και κρούσματα θα σημειωθούν μετά τον συγχρωτισμό των γιορτών. Oι αποφάσεις για την εστίαση θα πάνε στο τέλος του μήνα.

Κορωνοϊός: Κρατάει την πρωτιά η Αττική - Που εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου για ακόμη μία φορά εντοπίζονται τα περισσότερα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Επίσης δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση που έκανε ο ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για ακόμη μία φορά τα κρούσματα είναι υψηλά όπου και εντοπίστηκαν τα περισσότερα στην Αττική όπου ήταν 210 ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 79.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης

Παρακάτω αναγράφεται ο αναλυτικός χάρτης του ΕΟΔΥ όπου δείχνει ποιες περιοχές έχει χτυπήσει περισσότερο ο κορωνοϊός.

Αναλυτικά ο χάρτης:

Ανακοινώθηκε ο χάρτης που εντοπίζονται τα κρούσματα με τα περισσότερα να είναι στην Αττική.

Για ακόμη μία φορά τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share