Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Γαλλία: Αστυνομικοί τραυματίστηκαν την ώρα που διέλυαν παράνομο πρωτοχρονιάτικο πάρτι

Ποια είναι η κατάσταση τους

1 Ιανουαρίου 2021 18:01
Συναγερμός στη Γαλλία: Αστυνομικοί τραυματίστηκαν την ώρα που διέλυαν παράνομο πρωτοχρονιάτικο πάρτι

Συναγερμός στη Γαλλία: Συναγερμός σήμανε στη Γαλλία όταν αστυνομικοί που προσπαθούσαν να διαλύσουν ένα παράνομο πρωτοχρονιάτικο πάρτι είχε ως αποτέλεσμα να αποδειχθεί τραγωδία για εκείνους. Επίσης στην Ελλάδα η αστυνομία κατάφερε να "μπουκάρει" σε πάρτι στη Χαλκίδα όπου μοίρασε αρκετά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα είναι γνωστό το ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο είναι τραγική με τις χώρες να κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, όμως στην Γαλλία τα πράγματα φαίνεται να γίνονται πιο σκληρά λόγω των καταστάσεων που έχουν ξεφύγει.

Στη Γαλλία αστυνομικοί τραυματίστηκαν διότι προσπάθησαν να σταματήσουν ένα ρέιβ πάρτι.

Συναγερμός στη Γαλλία: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα τρεις Γάλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να διαλύσουν ένα παράνομο πρωτοχρονιάτικο ρέιβ πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν 2.000 άτομα, στη βορειοδυτική περιοχή της Βρετάνης, και το οποίο είχε διοργανωθεί ενώ βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, μετέδωσε σήμερα το δίκτυο BFMTV.

Το πάρτι φέρεται να είχε οργανωθεί μέσα σε ένα υπόστεγο αεροσκαφών στην κοινότητα Λιερόν. Οι αξιωματικοί της δύναμης επιβολής του νόμου επιχείρησαν να παρέμβουν, αλλά δέχτηκαν επίθεση με διάφορα αντικείμενα. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Επίσης, οι συμμετέχοντες στο πάρτι πυρπόλησαν ένα περιπολικό.

Η Αστυνομία στη Γαλλία δέχτηκε μεγάλη επίθεση όταν προσπάθησε να διαλύσει ένα πάρτι.

Τα μέτρα της Γαλλίας

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν κάλεσε τους πολίτες να μην εορτάσουν την πρωτοχρονιά λόγω της πανδημίας. Η Γαλλία είχε επιβάλει lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού στις 30 Οκτωβρίου, όμως στις 15 Δεκεμβρίου, το μέτρο αντικαταστάθηκε από την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 ως τις 06:00 τοπική ώρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share