Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Σε ποιες δομές ξεκινούν οι εμβολιασμοί τη Δευτέρα

Συνεχίζεται η επιχείρηση "Ελευθερία"

1 Ιανουαρίου 2021 14:50
Κορωνοϊός: Σε ποιες δομές ξεκινούν οι εμβολιασμοί τη Δευτέρα

Κορωνοϊός: Η επιχείρηση "Ελευθερία" φαίνεται ότι θα προχωρήσει κανονικά και με το νέο έτος χωρίς προβλήματα με τους εμβολιασμούς να συνεχίζονται την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ευχές του που έδωσε για την Πρωτοχρονιά αναφέρθηκε ότι το εμβόλιο είναι το πρωτοχρονιάτικο δώρο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου όπου και θα γίνουν σε συγκεκριμένες δομές του ΕΣΥ.

Τη Δευτέρα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα για τους υγειονομικούς.

Κορωνοϊός: Μέχρι πότε θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί

Ειδικότερα ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί έως τις 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ και ιδιωτικών κλινικών. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα επεκταθεί σε επιπλέον 40 νοσοκομεία του ΕΣΥ (υπενθυμίζεται ότι τώρα γίνεται σε εννέα νοσοκομεία). Στις 7 Ιανουαρίου θα προστεθούν στα νοσοκομεία που γίνονται εμβολιασμοί επιπλέον 40 και στις 11 Ιανουαρίου, 36.

Ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε ιδιωτικές κλινικές της χώρας θα γίνει στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Επιπλέον, τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων και κέντρα αποκατάστασης, οι οποίοι θα διενεργηθούν από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Να συμπεριληφθούν στον εμβολιασμό και οι υγειονομικοί που έχουν ήδη νοσήσει και δεν έχουν επαρκή επίπεδα αντισωμάτων ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Η επιχείρηση 'Ελευθερία' θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Πόσοι υγειονομικοί έχουν νοσήσει μέχρι στιγμής

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Μιχάλη Γιαννακό, το τελευταίο τρίμηνο έχουν νοσήσει από κορωνοϊό πάνω από 5.000 υγειονομικοί, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στον εμβολιασμό –τουλάχιστον σε αυτή την αρχική φάση– με το σκεπτικό ότι έχουν αντισώματα έναντι του ιού.

«Όμως πολλοί συνάδελφοι νόσησαν και ξανανόσησαν σε διάστημα ενός μηνός», σημειώνει και τονίζει την ανάγκη να γίνεται έλεγχος αντισωμάτων στους υγειονομικούς που νόσησαν, ώστε να εμβολιαστούν όσοι δεν καλύπτονται πλέον από αυτά.

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο αριθμός των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα

Ο ελληνικός πληθυσμός αρχίζει ήδη να εμβολιάζεται έναντι του κορωνοϊού, με τον υπουργό Υγείας να αναφέρεται στον αριθμό των πολιτών, που έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο στην Ελλάδα προς το παρόν.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε πως μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 1.763 συμπολίτες μας, εκ των οποίων 1.695 υγειονομικοί, ενώ οι υπόλοιποι 68 έγιναν σε πολιτικό και πολιτειακό προσωπικό της χώρας (πολιτικοί αρχηγοί, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργοί και ασφάλεια), με το ΑΠΘ επίσης να μας εξηγεί το γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε.

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Τα επόμενα βήματα για τον εμβολιασμό

Αναφορικά με το πότε θα επεκταθεί η διαδικασία του εμβολιασμού και σε άλλους πολίτες της χώρας, απάντησε: «Με βάσει τον σχεδιασμό μας θα επεκτείνουμε τον εμβολιασμό μας από τις 4 Ιανουαρίου», για να επισημάνει πως αναμένεται όλοι αυτοί οι εμβολιασμοί των υγειονομικών να ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, εξήγησε ότι «είναι για ιδία χρήση, καταχωρείται στο μητρώο εμβολιασμού της ΗΔΙΚΑ, όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και θα μπορεί ο πολίτης να μπαίνει στο gov.gr με κωδικούς του taxis και να το εκτυπώνει». Όπως εξήγησε, θα έχει ψηφιακή σφραγίδα του Ελληνικού Δημοσίου και ο πολίτης θα μπορεί να ξέρει τις δόσεις και τις ημερομηνίες που το έκανε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share