Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Αγοράκι στην Κρήτη το πρώτο μωρό του 2021

Ένα υγιέστατο αγοράκι είναι το πρώτο μωρό του 2021 στην Κρήτη

1 Ιανουαρίου 2021 12:50
Αγοράκι στην Κρήτη το πρώτο μωρό του 2021
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέντε υγιέστατα αγοράκια γεννήθηκαν τις πρώτες ώρες του 2021 στην Κρήτη σκορπίζοντας χαρά, χαμόγελα και αισιοδοξία. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, το πρώτο... κλάμα ακούστηκε στις 12.14 στο Μαιευτήριο Μητέρα στο Ηράκλειο.

Η ευτυχισμένη μητέρα πήγε στο νοσοκομείο στις 8 το βράδυ με πόνους γέννας και τελικά, τέσσερις ώρες μετά, γέννησε – με φυσιολογικό τρόπο – ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 3.540 γραμμαρίων. Μάλιστα, αποτελεί το τρίτο παιδί της οικογένειας.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 4 τα ξημερώματα, δύο ακόμα μωράκια ήρθαν στον κόσμο. Το ένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο (βάρους 4.120 γραμμαρίων) και το δεύτερο στο Ασκληπείο (βάρους 3.180 γραμμαρίων).

Δύο αγοράκια έκαναν ποδαρικό στον Άγιο Νικόλαο

Δύο υγιέστατα αγοράκια έκαναν ποδαρικό στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Το πρώτο γεννήθηκε στις 2 παρά δέκα τα ξημερώματα (βάρους 3.370 γραμμαρίων) και το δεύτερο στις 6.30 το πρωί (βάρους 3.520 γραμμαρίων). Και τα δύο παιδιά γεννήθηκαν με φυσιολογικό τρόπο.

Παράλληλα αξίζει να διαβάσετε και άλλη μια συγκινητική ιστορία όταν μωράκι δεν σταματάει να κλαίει επειδή θέλει τη μαμά του. Τότε ο πατέρας του κάνει κάτι που θα σας συναρπάσει!

Αγοράκι στην Κρήτη το πρώτο μωρό του 2021

Γυναίκα στο «Αττικόν» που νοσούσε βαριά με κορωνοϊό γέννησε υγιέστατο κοριτσάκι

Ένα μικρό θαύμα συντελέστηκε στο «Αττικόν» νοσοκομείο, καθώς γυναίκα που νοσούσε βαριά από κορωνοϊό, κατάφερε να γεννήσει ένα υγιέστατο μωρό, με το κοριτσάκι να είναι με ηλικία κύησης 32 εβδομάδων και δύο ημερών και βάρος γέννησης 1590 γραμμαρίων.

Η μητέρα εισήχθη στην κλινική στις 30 εβδομάδες κύησης, διότι εμφάνισε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και φαινόμενα πρόωρου τοκετού. Κατά την εισαγωγή της διαπιστώθηκε ότι είχε RT-PCR θετική για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 και μεταφέρθηκε στην κλινική Covid-19 του Αττικού Νοσοκομείου.

Έγινε προσπάθεια αναστολής του πρόωρου τοκετού και χορήγηση κορτικοστεροειδών, όμως η κατάσταση της μητέρας επιδεινώθηκε ραγδαία μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας. Λόγω της καρδιοαναπνευστικής επιδείνωσης της μητέρας έγινε σήμερα καισαρική τομή και η κατάστασή της είναι βελτιωμένη.

Αναμένεται ο εργαστηριακός έλεγχος του νεογνού. Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα τοκετού μητέρας με βαριά λοίμωξη Covid-19 στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 μέχρι σήμερα έχουν γεννήσει επιτυχώς στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στον ΠΓΝ «Αττικόν», δεκαεννέα (19) μητέρες θετικές στον κορωνοϊό SARS-CoV-2, με άριστη έκβαση.

Αττικόν νοσοκομείο κορωνοϊός

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share