Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Σούπερ μάρκετ: Πότε ανοίγουν και ποιο το ωράριο λειτουργίας τους

Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες

1 Ιανουαρίου 2021 12:20
Σούπερ μάρκετ: Πότε ανοίγουν και ποιο το ωράριο λειτουργίας τους
Από Σεμίνα Χριστοδούλου

Σούπερ μάρκετ: Κλειστά θα είναι σήμερα Πρωτοχρονιά τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα όπως επίσης και αύριο 02.01, ενώ αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου.

Οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους στέλνοντας sms με τον αριθμό 2 στο 13033, ωστόσο τα φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να ανοίξουν παρά το lockdown από τις 7:00 έως 21:00. Παράλληλα δείτε και πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις σήμερα πρώτη ημέρα τους έτους.

Αναλυτικά η ΚΥΑ:

Η σχετική ΚΥΑ αναφέρει τα εξής:

  • Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.
  • Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Πάντως, τα σούπερ μάρκετ, δεν θα λειτουργήσουν όλα, με αρκετές αλυσίδες να ενημερώνουν ότι θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματά τους και θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Πότε θα ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ

Lockdown: Το click in shop αποτελεί μία ενδιάμεση λύση «υβριδικής πώλησης»

Lockdown: Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει την εξάπλωση του στην Ελλάδα και το lockdown να βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, οι πολίτες προσπαθούν να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους όπως μπορούν με μία από τις λύσεις που έχουν να είναι το click away. Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι πρέπει να γίνονται αλλαγές και επιστροφή χρημάτων με το click away.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, μίλησε για το click away και ειδικότερα για το click in shop και πως θα βοηθήσει αρκετά τον έμπορο. Επίσης τόνισε τον σημαντικό ρόλο που θα παίξει στα καταστήματα τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

Ο Βασίλης Κορκίδης μίλησε για το click in shop και πως λειτουργεί.

Lockdown: "Το click in shop αποτελεί μία ακόμη ενδιάμεση λύση "υβριδικής πώλησης"

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι «μετά το click away, έρχεται το click in shop που αποτελεί μία ακόμη ενδιάμεση λύση "υβριδικής πώλησης" για το λιανικό εμπόριο, το οποίο δοκιμάζεται σκληρά από το επίσης "υβριδικό lockdown"», αναφέρει σε σημερινές δηλώσεις του.

Ο Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι είναι σημαντικό το click in shop ενόψει των εκπτώσεων, που θα ξεκινήσουν στις 11 Ιανουαρίου. Ο ίδιος είπε ότι «η εφαρμογή του click away στις γιορτές», προσθέτει, «ό,τι μπορούσε να δώσει το έδωσε, με τρεις στους δέκα καταναλωτές να την επιλέγουν και με τις μικρές επιχειρήσεις να κάνουν κατά μ.ο. το 15% του περυσινού ημερήσιου τζίρου τους.

Η επιλογή του επερχόμενου click in shop στο λιανεμπόριο, όλοι καταλαβαίνουμε πως είναι άλλη μια "παρηγοριά στον έμπορο", αλλά είναι και αυτό κάτι παραπάνω ενόψει της δίμηνης περιόδου των χειμερινών τακτικών εκπτώσεων. Το θέμα είναι με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στις 11 Ιανουαρίου να έχει τεθεί σε εφαρμογή η παραλλαγή του click away με το βελτιωμένο σύστημα click in shop» λέει.

Για την λειτουργία του click in shop μίλησε ο Bασίλης Κορκίδης.

Πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Ο Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι «το άνοιγμα του λιανεμπορίου το συντομότερο επιτρεπτό αποτελεί πλέον κυρίαρχη ανάγκη του εμπορικού κόσμου με την ευχή το νέο έτος να βρει τη χώρα με πολύ λιγότερα κρούσματα και διασωληνωμένους, γεγονός που, σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς, θα επιτρέψει μια "νέα κανονικότητα" και δεν θα επιτρέψει να χαθεί και άλλος τζίρος στην αγορά.

Η "ανάταξη" του λιανεμπορίου θα χρειαστεί πολλά click για να αποφευχθεί η διασωλήνωσή του, μέχρι την επιστροφή στο πολυπόθητο και κανονικό click to open».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share