Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Κυψέλη: Έκρηξη στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας

Λίγη ώρα πριν την αλλαγή του χρόνου

31 Δεκεμβρίου 2020 23:26
Συναγερμός στην Κυψέλη: Έκρηξη στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας

Συναγερμός στην Κυψέλη: Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία διότι πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε έκρηξη στην Κυψέλη στη Δημοτική Αστυνομία. Επίσης πριν από λίγες μέρες σημειώθηκε έκρηξη στην Καισαριανή σε έναν κυνηγετικό σύλλογο.

Συναγερμός στη Κυψέλη: Το χρονικό του περιστατικού

Συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου στις 10:25 σημειώθηκε έκρηξη στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Κίου 5 στην Κυψέλη. Σημειώνεται ότι από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στη τζαμαρία. Η έκρηξη ήταν χαμηλής ισχύος, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν εκρηκτικός ή εμπρηστικός ο μηχανισμός.

Έκρηξη στο Παγκράτι: Επιχειρηματίας ο στόχος των εμπρηστών

Συναγερμός σήμανε στο Παγκράτι από την έκρηξη με γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας, αφού φαίνεται πως στόχος των εμπρηστών ήταν γνωστός επιχειρηματίας, που μένει εκεί.

Ο μηχανισμός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του πάρκινγκ και πυροδοτήθηκε με άγνωστο τρόπο την ώρα που έμπαινε ο επιχειρηματίας.

Οι ζημιές που προκάλεσε η έκρηξη στο Παγκράτι

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Στον τόπο της έκρηξης έχουν μεταβεί πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που ερευνούν το χώρο, καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας που διενεργούν προανάκριση για την υπόθεση.

Νύχτα τρόμου για γνωστό επιχειρηματία στο Παγκράτι - Ληστές τον έδεσαν και τον φίμωσαν (Video)

Τρεις Αφγανοί κακοποιοί εισέβαλαν τα μεσάνυχτα στο διαμέρισμα 55χρονου επιχειρηματία, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στο Παγκράτι, ενώ αργότερα συνελήφθη ο ένας στην Ομόνοια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι τρεις δράστες έκαναν θόρυβο έξω από το διαμέρισμα και τότε ο επιχειρηματίας άνοιξε την πόρτα για να δει τι συμβαίνει.

Οι αλλοδαποί τότε μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα και αφού ακινητοποίησαν τον 55χρονο, τον έδεσαν και τον φίμωσαν. Στη συνέχεια αφαίρεσαν όσα χρήματα βρήκαν στο διαμέρισμα και διάφορα αντικείμενα, ενώ αμέσως μετά πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και έφυγαν με αυτό.

Το θύμα κατάφερε να λυθεί μόνο του και να ειδοποιήσει λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα την Άμεση Δράση. Αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία στην περιοχή της Ομόνοιας με τους δράστες να επιβαίνουν σε αυτό.

Έπειτα από καταδίωξη το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον ένα Αφγανό, ενώ οι άλλοι δύο δράστες διέφυγαν. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share