Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πρωτοχρονιά: "Φρένο" στα ρεβεγιόν βάζει η αστυνομία - Πάνω από 30 μπλόκα στην Αττική

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής

31 Δεκεμβρίου 2020 21:50
Πρωτοχρονιά:

Πρωτοχρονιά: Σε λίγες ώρες η Ελλάδα θα αποχαιρετίσει το 2020 και θα καλωσορίσει το νέο έτος αλλά με περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού που επικρατεί στην χώρα. Επίσης ανακοινώθηκε ότι από την Πρωτοχρονιά τίθεται σε εφαρμογή το lockdown η κοινότητα Στροφή στη Ροδόπη.

Συγκεκριμένα για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ειδικά τις γιορτινές μέρες η κυβέρνηση έχει βάλει την Αστυνομία να κάνει μπλόκο σε αρκετές περιοχές της Αθήνας ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στους δρόμους.

Πρωτοχρονιά: Πόσα μπλόκα έχει κάνει η Αστυνομία

Ειδικότερα περισσότεροι αστυνομικοί, περισσότερα μπλόκα και περισσότεροι έλεγχοι από αυτά των Χριστουγέννων θα συναντήσουν όσοι επιχειρήσουν απόψε το βράδυ και μέχρι αύριο το πρωί να μετακινηθούν στις πόλεις ολόκληρης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, eιδικά στην Αττική, έχουν στηθεί περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία είναι «ενισχυμένα» ενώ θα υπάρχουν και 5 συγκεκριμένα μπλόκα σε κεντρικούς άξονες της Αττικής όπου από τις 22.00 και μετά όπου τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης θα κάνουν καθολικούς ελέγχους.

Μέχρι πότε θα είναι τα μπλόκα

Θα «κλείνουν» δηλαδή αυτούς τους δρόμους και θα ελέγχουν όλα τα διερχόμενα οχήματα. Προκειμένου όμως να εντοπιστούν και εκείνοι οι οδηγοί οι οποίοι θα επιχειρήσουν να βρίσκονται έξω κατά την απαγόρευση μετακίνησης μετακινούμενοι σε μη κεντρικές αρτηρίες της Αττικής, περιπολικά και μηχανές της ΔΙΑΣ θα πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές.

Επίσης, για να εντοπιστούν όσοι επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της πρωτοχρονιάς, η Ελληνική Αστυνομία θα πραγματοποιήσει εντατικούς ελέγχους από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 07:00.

Όσοι κινούνται εκείνες τις ώρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα βεβαιώνουν το λόγο της μετακίνησης τους.

Δείτε το βίντεο:

Μετρό: "Λουκέτο" μπήκε σε έξι σταθμούς στο κέντρο της Αθήνας

Μετρό: Ξεκίνησαν να μπαίνουν σε εφαρμογή τα μέτρα για την Πρωτοχρονιά ώστε να μην γίνει η εξάπλωση του κορωνοϊού αυτές τις μέρες, όπου και αυτό φαίνεται διότι μπήκε το πρώτο "λουκέτο" τους σταθμούς του μετρό στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης σε αυστηρό lockdown τέθηκε η κοινότητα Στροφή στη Ροδόπη για τον περιορισμό του ιού.

Συγκεκριμένα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου το απόγευμα έξι σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας ενόψει των απαγορευτικών μέτρων που έχουν τεθεί για την Πρωτοχρονιά.

Μετρό: Ποιοι σταθμοί έχουν κλείσει

Ειδικότερα έξι σταθμοί του Μετρό (γραμμές 1,2,3) έκλεισαν σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου από τις 19.00 το απόγευμα με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των μέτρων της για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τους σταθμούς «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μοναστηράκι» και «Ακρόπολη».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share