Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Πρωτοχρονιά: Αυστηροί οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας

Ποιο είναι το σχέδιο της Αστυνομίας

31 Δεκεμβρίου 2020 13:49
Πρωτοχρονιά: Αυστηροί οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Πρωτοχρονιά: Με την αλλαγή του χρόνου να είναι κοντά και τον κορωνοϊό ακόμη να κυκλοφορεί ανενόχλητος στην Ελλάδα η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί σε αρκετούς ελέγχους ώστε να δει αν θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας. Επίσης η Αστυνομία θα προβεί σε ελέγχους μέχρι και στα social media για να δει αν θα υπάρχουν αναρτήσεις με μυστικά ρεβεγιόν.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται η Αστυνομία θα πάρει αρκετά σοβαρά την Πρωτοχρονιά όπου θα πραγματοποιεί ελέγχους όπου γίνεται για να αποτρέψει τους συνωστισμούς αλλά και τα μεγάλα πάρτι λόγω των μέτρων προστασίας που υπάρχουν κατά του κορωνοϊού.

Τηλεδιάσκεψη έγινε για το πως θα τηρηθούν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά.

Πρωτοχρονιά: Η τηλεδιάσκεψη που έγινε για τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς

Ειδικότερα σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας ενόψει της πρωτοχρονιάς.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Για το πως θα τηρηθούν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά έγινε τηλεδιάσκεψη.

Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, στο πρότυπο του σχεδίου των Χριστουγέννων, ειδικά για τις βραδινές ώρες της αλλαγής του χρόνου που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού μέσω του συγχρωτισμού. Όπως ειπώθηκε «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

Επίσης τονίστηκε ότι θα επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας, επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι με ποικίλες δικαιολογίες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share