Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς

Αναλυτικά το ωράριο

31 Δεκεμβρίου 2020 10:30
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς

Καταστήματα: Ανοιχτή θα είναι η αγορά και την Πέμπτη, με τα κατάλληλα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις τελευταίες τους αγορές, σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, καθώς τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν με ωράριο 08:00 - 20:00.

Την 1η Ιανουαρίου 2021 σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω επίσημης αργίας. Για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε προαιρετική λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Σε ό,τι αφορά στα εμπορικά καταστήματα - εκτός από τα βιβλιοπωλεία - η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away, δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία. Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Παράλληλα δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης για το click in shop που αποτελεί μία ενδιάμεση λύση «υβριδικής πώλησης».

Τα SMS και οι κωδικοί στο 13033

Από κει και πέρα για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα ο πολίτης πρέπει να δηλώνει με sms στο 13033 το ονοματεπώνυμο του, τη διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Για να μεταβεί στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα, πρέπει να στείλει τον «κωδικό 2», που χρησιμοποιείται για την προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), ΚΤΕΟ και συνεργεία αυτοκινήτων-βενζινάδικα. Η μετακίνηση μπορεί να γίνει επίσης με συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share