Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ρεβεγιόν με απαγορευτικό, μηνύματα και μπλόκα - Όλο το σχέδιο της Αστυνομίας

Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για αποτροπή της διασποράς

31 Δεκεμβρίου 2020 08:01
Κορωνοϊός: Ρεβεγιόν με απαγορευτικό, μηνύματα και μπλόκα - Όλο το σχέδιο της Αστυνομίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς ήρθε στην εποχή του… κορωνοϊού και, για αυτό το λόγο, η Αστυνομία εκπονεί το δικό της σχέδιο, με μέτρα κατά της κινητικότητας, του συγχρωτισμού, των πάρτι σε νοικιασμένες βίλες μέσω… Airbnb, και στα καλέσματα μέσω social media για διασκέδαση με τραγουδιστές, όπως έγινε σε παρόμοιο περιστατικό που εντοπίστηκε στην Χαλκιδική.

Για την υλοποίηση του σχεδίου, το οποίο είναι αντίστοιχο και αυστηρότερο από αυτό των Χριστουγέννων, θα χρησιμοποιηθούν 4.000-5.000 αστυνομικοί. Στο στόχαστρο θα βρεθούν βίλες οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχουν νοικιαστεί μέσω Airbnb, προκειμένου να εξελιχθούν ιδιωτικά ρεβεγιόν σε αυτές, ενώ υπό… επιτήρηση θα βρεθούν τα social media, μέσω των οποίων διαφημίζονται πάρτι με γνωστούς τραγουδιστές. Σε τέτοιες περιπτώσεις εξακρίβωσης τέτοιων υπεράριθμων συγκεντρώσεων θα ενημερώνονται οι αρμόδιοι εισαγγελείς και αν κρίνεται σκόπιμο θα ακολουθούν αστυνομικές επεμβάσεις, συλλήψεις και βεβαίωση προστίμων. Ο αστυνομικός σχεδιασμός περιλαμβάνει έγκαιρη ανταπόκριση σε «κρυφά» ρεβεγιόν για την αποτροπή υπεράριθμων συγκεντρώσεων σε οικίες και άλλους χώρους, με την πιθανότητα και εναέριας επιτήρησης περιοχών με drones.

Αυστηροί θα είναι και πάλι οι έλεγχοι για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας 22:00-05:00, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν και ολικό «κλείσιμο» κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας με παράλληλο έλεγχο των κινούμενων οχημάτων. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ενδέχεται να κλείσουν σταθμοί του μετρό και να υπάρξει αναστολή δρομολογίων των συρμών. Ιδιότυπη και εξίσου αυστηρή θα είναι η «αποστείρωση» περιοχών με αυξημένα επιδημιολογικά φορτία κυρίως της Δυτικής Αττικής.

Κορωνοϊός: Ιδιαίτερη προσοχή στις χαρτοπαικτικές λέσχες

Ιδιαίτερη ένταση θα έχουν οι έρευνες για «μυστικές» χαρτοπαικτικές λέσχες, καθώς το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχαν φαινόμενα μετατροπής σπιτιών και αποθηκών σε χώρους τέτοιου είδους… ψυχαγωγίας, που μάλιστα είχαν και τσιλιαδόρο με κιάλια νυχτερινής όρασης, σε μία περίπτωση στην Κρήτη. Χθες στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε έλεγχο που έκαναν σε ψυχαγωγικό σύλλογο διενέργειας χαρτοπαιξίας, συνέλαβαν τρία άτομα και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 21.800 ευρώ. Ο χώρος είχε και δύο τσιλιαδόρους, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν 26 «παίχτες» στους οποίους επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα.

Στατικές αστυνομικές δυνάμεις θα βρεθούν σε όλες τις στολισμένες πλατείες περιοχών της Αττικής για την αποτροπή υπεράριθμων συγκεντρώσεων και «κορωνοπάρτι» και χρήση των ηχητικών μηνυμάτων από τα περιπολικά για την απομάκρυνση συγκεντρωμένων. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλονται πρόστιμα και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και συλλήψεις.

Εξίσου εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προσπάθειες μετακίνησης εκτός νομών.

Οι γενικοί περιφερειακοί αστυνομικοί διευθυντές καθώς και οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας έχουν έρθει και πάλι σε επαφή με μητροπολίτες, ενώ τοπικοί αστυνομικοί με τους ιερείς, για την πιστή τήρηση των μέτρων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share