Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: «Αναβρασμός» για τα… πάρτι στις Αρχές - Αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοΐδη

Αυτό είναι το σχέδιο των Αρχών

30 Δεκεμβρίου 2020 22:33
Κορωνοϊός: «Αναβρασμός» για τα… πάρτι στις Αρχές - Αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοΐδη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Αναβρασμός» επικρατεί στις Αρχές για τα… πάρτι κορωνοϊού, με το μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να είναι ιδιαίτερα αυστηρό, μιλώντας για το «Σχέδιο αποτροπής Ρεβεγιόν», μετά από όσα έγιναν για τα Χριστούγεννα.

«Δε φανταζόμουν ότι θα μιλούσαμε για τέτοιο σχέδιο όπως δεν φανταζόμασταν τι θα γινόταν στη ζωή μας όλους αυτούς τους μήνες» ανέφερε αρχικά ο κ. Χρυσοχοίδης για τα πάρτι.

Αναφορικά με το τι φοβάται η Αστυνομία ότι θα συμβεί την Πρωτοχρονιά σε σχέση με τα Χριστούγεννα και προχωρά σε εντατικοποίηση των ελέγχων, ο υπουργός απάντησε πως: «Υπάρχουν διάφορες φήμες, όπως υπήρχαν και τα Χριστούγεννα για κάποια κορονοπάρτι και συγκεντρώσεις. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν λογικοί άνθρωποι που ασχολούνται με τέτοια πράγματα. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν ενήλικες που μπορούν να διαπράξουν τέτοιες πράξεις».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η αλλαγή του χρόνου γίνεται στις 00.00, δηλαδή μια ώρα η οποία είναι μέσα στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ο υπουργός τόνισε πως δεν θα υπάρξει κάποια εξαίρεση για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και πως στις 22.00 οι δρόμοι πρέπει να είναι άδεια. «22.00 πρέπει η πόλη να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι για μια μέρα οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων».

«Όποιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί έξω μετά τις 22.00 θα το σταματά η Αστυνομία, υποχρεωτικά»

Σε ερώτηση αν «Όποιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί έξω μετά τις 22.00 θα το σταματά η Αστυνομία;» η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν ξεκάθαρη. «Υποχρεωτικά, είναι καθολικοί οι έλεγχοι από τις 22.00 και μετά όπως και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα υπάρξουν πολύ αυστηροί έλεγχοι».

Στην συνέχεια, ο Χρυσοχοΐδης τόνισε πως: «Είτε με, είτε χωρίς καταγγελία, αν υπάρχει πληροφορία ότι γίνεται κάπου πάρτι που υπερβαίνει τον αριθμό ατόμων που επιτρέπεται, ή υπάρχει μια προκλητική συμπεριφορά κάποιων, είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που προβλέπει ο νόμος».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρομοίωσε τις γιορτές με τις μαχαιριές. «Κάθε γιορτή είναι μια μαχαιριά. Η Αττική είναι πάρα πολύ προβληματική. Είναι στην κόψη του ξυραφιού. Την παρακολουθούμε κάθε ημέρα, κάθε ώρα ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση. Εάν σε 15 ημέρες από σήμερα λόγω κακών συμπεριφορών έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, τότε δεν θα κάνουμε εμβόλια, αλλά θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share