Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σχολεία: Προσπάθεια να ανοίξουν 8 ή 11 Ιανουαρίου - Οι προτάσεις Κεραμέως

Όλες οι λεπτομέρειες

30 Δεκεμβρίου 2020 17:32
Σχολεία: Προσπάθεια να ανοίξουν 8 ή 11 Ιανουαρίου - Οι προτάσεις Κεραμέως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σχολεία: Το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων είναι προτεραιότητα, αυτό το μήνυμα έστειλε η κυβέρνηση, με σκοπό να μας δείξει τις προσπάθειές της για το άνοιγμά τους στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων. Χθες συνεδρίασαν ξανά, και υπήρχε ομοφωνία για άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι τις προηγούμενες ημέρες, λόγω των γιορτών, παρά το lockdown, υπήρξε έντονη κινητικότητα, οι λοιμωξιολόγοι είναι επιφυλακτικοί και αναμένουν την αποτύπωση της κινητικότητας αυτής στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ετσι, η τελική απόφαση μετατέθηκε για τη Δευτέρα, προκειμένου να έχουν στα χέρια τους τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι λοιμωξιολόγοι κατόπιν θα κάνουν την εισήγηση και την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός. Ο Στέλιος Πέτσας σήμερα στην ΕΡΤ ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

«Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου ή εάν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ βαθμίδων», είπε ο κ. Πέτσας. Όπως είπε, «για τις αποφάσεις αναμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών, την οποία - είτε ομόφωνη είναι, είτε κατά πλειοψηφία- ακολουθούμε».

Παράλληλα διαβάστε πότε αναμένεται να γίνει η έγκριση της έκτης δόσης του εμβολίου ανά φιαλίδιο.

Σχολεία: Το σχέδιο που παρουσίασε η Κεραμέως για το άνοιγμά τους

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιτροπή τέθηκαν δύο θέματα από τους λοιμωξιολόγους, με την υπουργό να παρουσιάζει το σχέδιο του υπουργείου για τη λύση των προβλημάτων αυτών. Οι λοιμωξιολόγοι τόνισαν ότι το πρόβλημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά δεν είναι τα παιδιά αλλά ο συγχρωτισμός των γονιών στην πρωινή προσέλευση και το μεσημέρι όταν αποχωρούν τα παιδιά από το σχολείο.

Η κυρία Κεραμέως πρότεινε να διαφοροποιηθουν οι ώρες έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων στις τάξεις κάθε σχολείου και επιπλέον να μείνουν ανοιχτές όλες οι είσοδοι των σχολείων και όχι μόνο μία κεντρική έτσι ώστε να δημιουργείται συνωστισμός γύρω από αυτή.

Σε ότι αφορά τις ενστάσεις που υπήρξαν από την επιτροπή για τα παιδιά των 16 ετών και άνω και αν πρέπει ή όχι να επιστρέψουν στα σχολεία, η κυρία Κεραμέως παρουσίασε το σχέδιο testing. Συγκεκριμένα, πρότεινε να φτιαχτεί πλατφόρμα για τεστ κορωνοϊού, στην οποία θα εγγράφονται καθηγητές και μαθητές που επιθυμούν να κάνουν τεστ και θα το κάνουν, χωρίς κλήρωση. Ηδη προβλέπονται 386 για τέτοια τεστ σε όλη τη χώρα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share