Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται να γίνει η έγκριση της έκτης δόσης του εμβολίου ανά φιαλίδιο

Τι περιμένει η ΕΕ

30 Δεκεμβρίου 2020 16:53
Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται να γίνει η έγκριση της έκτης δόσης του εμβολίου ανά φιαλίδιο

Κορωνοϊός: Με την πανδημία να εξακολουθεί να υπάρχει σε όλο τον κόσμο αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πότε θα φτάσουν τα εμβόλια και πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε αρκετές χώρες. Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας AstraZeneca δήλωσε ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό απέναντι στο νέο στέλεχος του ιού.

Συγκεκριμένα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένει την αίτηση της εταιρείας Biontech τις επόμενες ημέρες για έγκριση της λήψης έξι δόσεων εμβολίου κατά του κορωνοϊού ανά φιαλίδιο.

Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται να γίνει η αίτηση

«Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες αίτηση για την (σχετική) τροποποίηση, η οποία θα εξεταστεί γρήγορα από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP). Εάν η CHMP αποφασίσει ότι μπορούν να εξαχθούν έξι δόσεις από κάθε φιαλίδιο με αξιόπιστο τρόπο, θα προτείνει την τροποποίηση των ισχυόντων όρων έγκρισης για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στην διάθεση του εμβολίου», δήλωσε εκπρόσωπος του EMA στην Bild.

Γιατί χρειάζεται η έκτη δόση

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) είπε επίσης στην «Bild» ότι «οι γιατροί θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουν την έκτη δόση». «Έχει νόημα να μπορεί να εμβολιαστεί ένα έκτο άτομο», τόνισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η χρήση της έκτης δόσης επιτρέπεται ήδη στην Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Η εξαγωγή έξι δόσεων ανά φιαλίδιο δεν καλύπτεται ακόμη από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κορωνοϊός - Ιταλία: Προχωρά στον εμβολιασμό των ποδοσφαιριστών η Ομοσπονδία

Κορωνοϊός - Ιταλία: Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει να κάνει την βόλτα της σε όλο τον κόσμο αρκετές είναι οι χώρες που έχουν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Επίσης νοσηλευτής νόσησε μία εβδομάδα αφότου είχε κάνει το εμβόλιο κατά του ιού.

Συγκεκριμένα το εμβόλιο έχει ξεκινήσει να δίνεται σε αρκετό κόσμο στις περισσότερες χώρες με αποτέλεσμα η ανθρωπότητα να ξεκινήσει να γυρνάει σε μία κανονικότητα. Όμως δεν αποκλείεται και ο αθλητικός χώρος και ειδικά το ποδόσφαιρο όπου η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητά να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους ποδοσφαιριστές.

Κορωνοϊός - Ιταλία: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους ποδοσφαιριστές

Ειδικότερα η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ετοιμάζεται να προχωρήσει στον εμβολιασμό των επαγγελματιών παικτών. Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από τις πιέσεις τις οποίες και ασκήθηκαν στην ομοσπονδία, από την Ένωση των ποδοσφαιριστών, η οποία προχώρησε πιέσεις, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αυτό είχε σαν συνέπεια η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας, να εξετάζει πλέον πολύ σοβαρά το σενάριο να γίνει εμβολιασμός όλων των παικτών στις επαγγελματικές κατηγορίες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share