Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Σχολεία: "Πίσω" στα θρανία με τεστ κορωνοϊού στους μαθητές - Πότε αναμένεται να ανοίξουν

Τι ανέφερε ο Νίκος Σύψας

30 Δεκεμβρίου 2020 16:34
Σχολεία:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα και το lockdown να βρίσκεται ακόμη σε ισχύ αρκετοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με την σχολική χρονιά αλλά και γενικά πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία. Επίσης δείτε πως θα κάνει τα ταξίδια ο κόσμος που έχει κάνει το εμβόλιο και τι ισχύει για αυτούς που δεν το έχουν κάνει ακόμη.

Συγκεκριμένα αρκετοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με τα σχολεία με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου πρόκειται να ανακοινωθεί αν θα ανοίξουν και σε ποιες βαθμίδες.

Κορωνοϊός: Με ποιον τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας, περιέγραψε με ποιον τρόπο αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία αλλά και πότε. Ειδικότερα μιλώντας στο MEGA και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και τη γενικότερη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, ο Νίκος Σύψας σημείωσε ότι

«Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να εισηγηθούμε να ανοίξουν τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, και σε μια βδομάδα να τα ξανακλείσουμε. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πριν κάνουμε κάποια εισήγηση στην κυβέρνηση για άνοιγμα. Περιμένουμε να δούμε και ποια θα είναι η επίπτωση των γιορτών.

Βλέπω τον συνωστισμό αυτές τις ημέρες, ελπίζω οι συνέπειες να μην είναι τέτοιες που να μας αναγκάσουν να πάρουμε σκληρά μέτρα. Είμαστε ένα χρόνο σε πανδημία και ο κόσμος έχει κουραστεί. Ένα σκληρό lockdown ίσως φέρει την έκρηξη του κόσμου. Προσπαθούμε οι εισηγήσεις μας να έχουν μια ισορροπία και να βρούμε τη χρυσή τομή».

Ο Νίκος Σύψας σε δηλώσεις του μίλησε για το πως και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

"Θα μιλήσουμε ξανά πριν τα Θεοφάνεια"

«Η επιτροπή ήταν ομόφωνη στο ότι θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών στην επιδημία και δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να τα ξανακλείσουμε. Για αυτό αποφασίσαμε ότι θα περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα αμέσως μετά τις γιορτές και θα κάνουμε εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τα σχολεία. Θα μιλήσουμε ξανά πριν τα Θεοφάνεια.

Στην επιτροπή εχτές ήρθε η υπουργός Παιδείας και μας παρουσίασε ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων που περιλαμβάνει testing παιδιών και δασκάλων. Είναι ένα ασφαλές σχέδιο. Το πότε, όμως θα γίνει το άνοιγμα θα αποφασιστεί μετά την Πρωτοχρονιά.

Δεν έχουμε ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Η επιτροπή αποτελείται από 31 επιστήμονες και κάνουμε σύνθεση απόψεων για να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση», πρόσθεσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share