Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αστυνομική επιχείρηση στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου: Συνελήφθησαν οκτώ άτομα - Τι βρήκαν στην κατοχή τους

Τι έδειξαν οι έρευνες

30 Δεκεμβρίου 2020 16:11
Αστυνομική επιχείρηση στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου: Συνελήφθησαν οκτώ άτομα - Τι βρήκαν στην κατοχή τους

Ζωγράφου: Το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου η Αστυνομία έκανε έφοδο στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου αφού προχώρησαν πρώτα σε εκκένωση του κτηρίου. Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες για την γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε μία βαλίτσα.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε υπό κατάληψη χώρους της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε συλλήψεις οκτώ ατόμων.

Ζωγράφου: Τι έδειξαν οι έρευνες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας συνελήφθησαν έξι άτομα, που είχαν καταλάβει και διέμεναν παράνομα στους χώρους και άλλα δύο άτομα για ναρκωτικά ενώ από τους οκτώ συνολικά συλληφθέντες, οι επτά δεν είναι φοιτητές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε 27 χώρους, που τελούσαν υπό κατάληψη, στην Α΄ Φοιτητική Εστία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στου Ζωγράφου.

Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελικού Λειτουργού, συνελήφθησαν έξι άτομα, πέντε ημεδαποί άνδρες και αλλοδαπή, που είχαν καταλάβει και διέμεναν παράτυπα στους παραπάνω χώρους. Σημειώνεται ότι από τους έξι συλληφθέντες, οι πέντε δεν έχουν τη ιδιότητα του φοιτητή, ενώ άπαντες αρνήθηκαν να υποβληθούν στην προβλεπόμενη από τον νόμο δακτυλοσκόπησή τους.

Τι βρήκαν στην κατοχή τους οι Αρχές

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων κ.α.), αντιασφυξιογόνος μάσκα, πέντε ξύλινα καδρόνια, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και φοιτητική ταυτότητα ημεδαπού.

Τα κατασχεμένα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άλλους χώρους, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, παρουσία δεύτερου εισαγγελικού Λειτουργού, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κεταμίνης και mdma, δισκίο αμφεταμίνης, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κουκούλα τύπου «full face». Παράλληλα σε άλλο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα γραμμάρια κάνναβης.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι οκτώ συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share