Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Οργισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης - "Φρένο" στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των κυβερνητικών στελεχών

Αντιδράσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

30 Δεκεμβρίου 2020 14:06
Κορωνοϊός: Οργισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης -
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου όπου αρκετά κυβερνητικά στελέχη φαίνεται να έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου όμως αυτό θα αλλάξει διότι σήμερα πρόκειται για την τελευταία ημέρα. Επίσης αρκετές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο εμβολιασμός γυναίκας υπουργού.

Συγκεκριμένα ένα "φρένο" πρόκειται να μπει στους στους εμβολιασμούς κυβερνητικών στελεχών διότι έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις και την οργή του ίδιου του πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη.

'Φρένο' μπαίνει στους εμβολιασμούς των πολιτικών προσώπων.

Κορωνοϊός: "Η προτεραιοποίηση έχει γίνει από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών"

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ η Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι «τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα είναι τα κυβερνητικά στελέχη που κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα προτεραιότητας, ότι δεν πρέπει να λείψουν από τη θέση τους.

Προφανώς υπάρχουν κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στον αυτόματο αν συμβεί κάτι. Σας θυμίζω την περίπτωση του κ. Πλακιωτάκη. Η προτεραιοποίηση έχει γίνει από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, σε ότι αφορά τις αναρτήσεις τις χθεσινές επειδή δόθηκε μια λάθος εικόνα, κακώς έγιναν αυτές οι αναρτήσεις.

Αντιλαμβάνομαι την προσδοκία και την ελπίδα όλων των Eλλήνων πολιτών, και ελπίζω πως θα είναι όλων, να εμβολιαστούν και τα κυβερνητικά στελέχη που ήταν σε αυτή τη φάση να εμβολιαστούν προφανώς είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι υπερέβαλλαν στην εικόνα».

Ο συμβολισμός του εμβολιασμού

Η Αριστοτελία Πελώνη πρόσθεσε ότι: «Ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα.

Ο συμβολισμός ήταν αυτός για να εκπεμφθεί το μήνυμα ενότητας από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για όλους τους Έλληνες. Ο συμβολισμός ήταν αυτός, υπήρχε μια λίστα από ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. 66 έχουν εμβολιαστεί, κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 1.128 που έχουμε μέχρι σήμερα και να σας θυμίσω ότι σε αυτούς υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί όπως η ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και εδώ κλείνει αυτό».

Πρόσθεσε ότι «για τις selfies κακώς έγιναν, ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στο ανώτατο επίπεδο και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Κακώς υπήρχαν αυτές οι αναρτήσεις».

Η κυβέρνηση βάζει 'φρένο' στους εμβολιασμούς των κυβερνητικών προσώπων.

Ο εμβολιασμός των κυβερνητικών αξιωματούχων

Αναφορικά με την είδηση ότι 126 κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Στους 1.128 που είχαν γίνει μέχρι χθες το βράδυ εμβολιασμούς 66 αφορούν κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς και εδώ κλείνει.

Θα εμβολιστούν και αυτοί όπως και όλοι μας όταν έρθει η σειρά μας με βάση την προτεραιοποίηση όπως και εγώ θα κάνω το εμβόλιο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω ότι έρθει η σειρά μου. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να προχωρήσει το σχέδιο, υπάρχει ένα σχέδιο οργανωμένο, προχωράμε στους εμβολιασμούς των υγειονομικών.

Από την επόμενη εβδομάδα που θα μπουν στις γραμμές του εμβολιασμού οι περισσότερες δόσεις που έρχονται θα είναι σε πλήρη λειτουργία και ο εμβολιασμός των υγειονομικών ξεκινούν βάση της προτεραιοποίησης που έχει γίνει, οι οίκοι ευγηρίας, οι κλειστές μονάδες αποκατάστασης.

Αυτό προέχει αυτή τη στιγμή, αυτό το project μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οπότε και ο σχεδιασμός είναι κάπου εκεί να ανοίξουν , λίγο νωρίτερα, και οι πλατφόρμες για τα ραντεβού αλλά να ανοίξει αυτό το εγχείρημα και στις ευρύτερες ομάδες πληθυσμού πάντα με βάση την προτεραιοποίηση που έχει κάνει η εθνική επιτροπή εμβολιασμού».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share