Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άρση lockdown: Το κακό σενάριο που όλοι φοβόμασταν επιβεβαιώνεται…

Τραγική εξέλιξη!

30 Δεκεμβρίου 2020 12:24
Άρση lockdown: Το κακό σενάριο που όλοι φοβόμασταν επιβεβαιώνεται…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως φάνηκε και με την ανακοίνωση των χθεσινών κρουσμάτων η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι ακόμα ελεγχόμενη. Γι’ αυτό τα σενάρια άρσης του lockdown σβήνουν οριστικά καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην πάρει το παραμικρό ρίσκο που μπορεί να οδηγήσει σε ένα τρίτο, ακόμα πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Έτσι, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα νέα παράταση του lockdown. Και ενώ το τοπίο παραμένει θολό ως προς το άνοιγμα των σχολείων καθώς τα μέλη της επιτροπής διαφωνούν μεταξύ τους, πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο λιανεμπόριο.

Οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων λιανικού εμπορίου περιμένουν πώς και πώς την 7η Ιανουαρίου, μετά το τέλος των εορτών για να δουν τις πιθανότητες ανοίγματος των καταστημάτων όμως οι πρώτες ενδείξεις από επίσημα χείλη είναι μάλλον απαισιόδοξες.

Ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στο φλέγον αυτό θέμα της αγοράς που υπολειτουργεί ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα ανοίξει μαζικά το λιανικό εμπόριο τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό που θα γίνει είναι μία σταδιακή και μερικώς επιτρεπόμενη επιστροφή στο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, δοκιμαστικά και με συγκεκριμένους κανόνες., εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ελλάδας το επιτρέψουν.

Το οριζόντιο άνοιγμα των καταστημάτων ακόμα και όταν γίνει θα γίνεται με τη μέθοδο του click away όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, μία μέθοδος που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει ακόμα και μετά τη χαλάρωση των μέτρων.

«Ο τζίρος την περασμένη εβδομάδα έφτασε έως και το 40%. Οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δουλέψανε. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο, με τη μέθοδο click away.», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης δείχνοντας ότι τους επόμενους μήνες αυτή θα παραμένει η βασική μέθοδος αγορών για τους καταναλωτές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share