Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου στις 7 Ιανουαρίου

Τι ανέφερε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

30 Δεκεμβρίου 2020 11:54
Κορωνοϊός: Πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου στις 7 Ιανουαρίου
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα και τα μέτρα προστασίας να βρίσκονται ακόμη σε ισχύ αρκετοί αναρωτιούνται πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του λιανεμπορίου. Επίσης η Ματίνα Παγώνη ανέφερε για το αν θα είναι εφικτό να γίνει η άρση των μέτρων σε δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι θα είναι μάλλον πρόωρο το άνοιγμα άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου στις 7 Ιανουαρίου.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για το ενδεχόμενο της άρσης του lockdown.

Κορωνοϊός: "Νομίζω ότι είναι λίγο πρόωρο να τα ανοίξουμε όλα"

Σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι μπορεί να υπάρχει πτωτική τάση στα κρούσματα, όμως το σύστημα Υγείας δέχεται ακόμα ισχυρές πιέσεις, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η κινητικότητα των εορτών θα αποτυπωθεί στα κρούσματα των επόμενων εβδομάδων.

«Αν στις 7 Ιανουαρίου πάμε να ξεκινήσουμε δεν θα έχουμε εικόνα αποτυπωμένη πλήρως του τι έγινε κατά την περίοδο των εορτών», όπως εξήγησε ο καθηγητής για το άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων.

Νομίζω ότι είναι λίγο πρόωρο να τα ανοίξουμε όλα τότε, διότι όταν δούμε την επιβάρυνση που θα υπάρχει σίγουρα και εξαιτίας των εορτών και επειδή θα πηγαίνουμε σε πιο βαθύ χειμώνα, δεν θα ξέρουμε ποιο έφταιγε. Δεν θα ξέρουμε ποια δραστηριότητα προκάλεσε το πρόβλημα, έτσι ώστε να αφήσουμε τις άλλες ελεύθερες» είπε.

Για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου μίλησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η θέση της Ελλάδας σχετικά με τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον καθηγητή η Ελλάδα κατάφερε να είναι σε πολύ καλή θέση. «Είμαστε πράσινοι στο ποσοστό θετικών δειγμάτων» είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ωστόσο, συνέστησε να δείξουμε κουράγιο και πολλή προσοχή τους επόμενους τρεις μήνες.

Σχετικά με το αν το άνοιγμα των σχολείων θα αφορά όλες τις βαθμίδες, ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη πως ό,τι ισχύσει για την παιδεία θα πρέπει να ισχύσει οριζόντια.

Για την επιθυμητή ανοσία είπε πως «όταν φτάσουμε στην ανοσία, θα πετάξουμε τις μάσκες», την οποία προσδιορίζει μέσα στο καλοκαίρι. Για την έγκριση του εμβολίου της Οξφόρδης ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν χρειάζεται βαθιά κατάψυξη, οπότε θα μεταφέρεται πιο εύκολα και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share