Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.: Πρέπει να στείλετε όλοι αυτό το SMS!

Προσοχή!

30 Δεκεμβρίου 2020 10:48
Έκτακτη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.: Πρέπει να στείλετε όλοι αυτό το SMS!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

SMS στο 13033: Επανάληψη του διημέρου των Χριστουγέννων «με ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους μετά τις 10 το βράδυ και στην αλλαγή χρόνου», προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απαραίτητη η αποστολή μηνύματος και για την επιστροφή από το ρεβεγιόν, τόνισε ο Θοδωρής Χρονόπουλος.

«Ενδεχομένως να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου, ανέφερε και υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης είναι συγκεκριμένοι από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας.

Κεντρικοί άξονες, υπαίθριοι χώροι και πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι τα σημεία όπου εστιάζονται οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο.

Σε ερώτηση αν η αστυνομία χτυπάει κουδούνι, επανέλαβε ότι η ΕΛ.ΑΣ μπορεί να μπει σε σπίτι μόνο με παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ υπενθύμισε ότι έγιναν πάνω από 10 συλλήψεις τα Χριστούγεννα από καταγγελίες για πάρτι σε σπίτια.

Ποιο κωδικό στέλνουμε για το ρεβεγιόν

Οι οικογένειες που θα μετακινηθούν για την επίσκεψη σε γιορτινό τραπέζι θα πρέπει να το κάνουν με τον κωδικό μετακίνησης «6» στο νούμερο 13033.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως χρειάζεται διαφορετικό SMS για την μετάβαση στο συγγενικό σπίτι που είναι το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και διαφορετικό για την επιστροφή.

Κορωνοϊός: Έως 6 Ιανουαρίου το απαγορευτικό σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Κοζάνη

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του και το αποτέλεσμα είναι η συνέχεια της πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και την Κοζάνη, η οποία παρατείνεται έως τις 6 Ιανουαρίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες και τονίζοντας, παράλληλα, πως τα μέτρα αίρονται στη Μάνδρα.

«Έχουμε πολύ καιρό μέχρι την ανοσία»

«Σήμερα είναι η τελευταία ενημέρωση για τον κορωνοϊό για το 2020», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κάνοντας μια αναδρομή των όσων έγιναν από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα και τον κόσμο.

«Αυτό που μας έμαθε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο κορωνοϊός», συνέχισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, σημειώνοντας πως την χρονιά που φεύγει μάθαμε όλοι μας πολλά.

«Η συνολική ανοσία δεν θα επιτευχθεί πριν περάσουν αρκετοί μήνες ακόμα», σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου αναφερόμενη στους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν και τονίζοντας πως έχουμε πάνω από 8.000 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα με πάνω από 2.000 εξ αυτών να βρίσκονται στην Αττική και πάνω από 1.500 στην Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ακόμη πως Κοζάνη, Λάρισα, Ροδόπη και Έβρος βρίσκονται στο «κόκκινο».

Παραμένει το απαγορευτικό στις Θεσπιές Βοιωτίας

Τα νέα για τον κορωνοϊό, και δη το εμβόλιο, με τις επόμενες δόσεις να έρχονται, είναι ευχάριστα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως σταματά η εξάπλωσή του, με το απαγορευτικό να συνεχίζεται στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, η παράταση αφορά στην Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν

  • Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00΄έως τις 05:00΄απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας.
  • Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, clickaway κ.λπ.).
  • Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Τ.Κ. Θεσπιέων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Τοπικής Κοινότητας.
  • Επιπλέον, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας εταιρείας ενημέρωσης και διαχείρισης οφειλών στη Νέα Ιωνία, από 29.12.2020 και ώρα 06.00 έως και την 31.12.2020, για το χρονικό διάστημα τριών ημερών και μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share