Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός - Βρετανία: Πήρε το πράσινο φως το εμβόλιο της AstraZeneca

Πόσες δόσεις έχει παραγγείλει

30 Δεκεμβρίου 2020 09:35
Κορωνοϊός - Βρετανία: Πήρε το πράσινο φως το εμβόλιο της AstraZeneca
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός - Βρετανία: Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο φαίνεται να μην βρίσκεται σε καλό σημείο με τις περισσότερες χώρες να έχουν ήδη ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, με μία από αυτές να είναι η Βρετανία όπου ενέκρινε και δεύτερο εμβόλιο. Επίσης δείτε τι ισχύει για όσους έχουν ΧΑΠ, άσθμα και καρκίνο σχετικά με το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα η Βρετανία φαίνεται να έδωσε το πράσινο φως και σε δεύτερο εμβόλιο με αυτό να είναι της AstraZeneca όπου και έχει παραγγείλει αρκετές δόσεις ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες των εμβολιασμών εδώ και λίγες μέρες.

Η Βρετανία φαίνεται πως ενέκρινε και άλλο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός - Βρετανία: Έδωσε την έγκριση της για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ειδικότερα το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ενέκριναν το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca όπου είναι το δεύτερο εμβόλιο που εγκρίνει μετά το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορωνοϊού».

Ενέκρινε και άλλο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η Βρετανία.

Πόσες δόσεις έχει παραγγείλει

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 100 εκατ. δόσεις για να εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους αναφέρει το BBC. Το εμβόλιο της AstraZeneca δημιουργήθηκε τους πρώτους μήνες του 2020, δοκιμάστηκε στον πρώτο εθελοντή τον Απρίλιο και έκτοτε έχει υποστεί πολλές κλινικές δοκιμές σε χιλιάδες ανθρώπους.

«Σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή και θα οδηγήσει σε μαζική επέκταση στην εκστρατεία ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αποσκοπεί στην επαναφορά της ζωής στην κανονικότητα» σχολιάζει το BBC.

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις της Pfizer θα παραλάβει η Κομισιόν

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των BioNTech/Pfizer που ήδη χρησιμοποιείται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα παραλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για λογαριασμό των κρατών – μελών.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, πλέον θα είναι διαθέσιμες 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει κριθεί ως ασφαλές και αποτελεσματικό, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα εμβόλια από τις άλλες εταιρείες με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνίες η Επιτροπή.

Η Επιτροπή διεξάγει εντατικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξασφαλίσει μια διαφοροποιημένη γκάμα εμβολίων σε δίκαιες τιμές.

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Έχουν συναφθεί συμφωνίες με τις εταιρείες:

  • AstraZeneca (400 εκατομμύρια δόσεις),
  • Sanofi-GSK (300 εκατομμύρια δόσεις),
  • Johnson and Johnson (δόσεις αρκετές για 400 εκατομμύρια άτομα),
  • BioNTech-Pfizer (300 εκατομμύρια δόσεις),
  • CureVac (405 εκατομμύρια δόσεις) και
  • Moderna (160 εκατομμύρια δόσεις).

Τα κράτη μέλη έχουν επίσης τη δυνατότητα να δωρίζουν εμβόλια σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Από κει και πέρα ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον ΕΟΔΥ τα κρούσματα για τον κορωνοϊό με τους νεκρούς να παραμένουν στα ύψη.

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Άλλες 100 δόσεις θα παραλάβει η Κομισιόν

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share