Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δύσκολο το ενδεχόμενο να ανοίξουμε μέσα σε δύο εβδομάδες

Τι ανέφερε η Ματίνα Παγώνη

30 Δεκεμβρίου 2020 09:00
Κορωνοϊός: Δύσκολο το ενδεχόμενο να ανοίξουμε μέσα σε δύο εβδομάδες

Κορωνοϊός: Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα όπου και φαίνεται μέσα από την αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, τα σενάρια για την άρση των μέτρων στις 7 Ιανουαρίου φαίνεται να είναι αρκετά απίθανα. Επίσης αυτές είναι οι 11 περιοχές όπου ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς διότι δεν φαίνεται να πέφτουν τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: "Όποιος μιλάει τώρα για άνοιγμα, δεν μπορεί να είναι σοβαρός"

Συγκεκριμένα η κατάσταση φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρή διότι όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου τα κρούσματα κορωνοϊού επέστρεψαν σε τετραψήφιο αριθμό δηλαδή έφτασαν τα 1.047. Ειδικότερα σε συνέντευξη της στο Open η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε σχετικά με αυτή την κατάσταση όπου και είπε ότι «όποιος μιλάει τώρα για άνοιγμα, δεν μπορεί να είναι σοβαρός».

Μεγάλη πίεση δέχεται το σύστημα Υγείας

Κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα κρούσματα ανεβαίνουν τόσο γρήγορα που κανείς δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει. Χρειάζονται πάρα πολλά τεστ για να δούμε τι μας γίνεται. Να βρούμε τους ασυμπτωματικούς και να γίνει η ιχνηλάτησή τους, γιατί εκεί είναι το θέμα».

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στα νοσοκομεία, με την Ματίνα Παγώνη να τονίζει ότι το επόμενο διάστημα το σύστημα Υγείας θα δεχτεί μεγάλη πίεση.

«Τώρα, στο δεύτερο lockdown, η προσέλευση non covid ασθενών γίνεται κανονικά στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown που είχαν πάει όλα πίσω. Και καλά κάνει ο κόσμος κι έρχεται. Πρέπει να γίνουν χειρουργεία, να προχωρήσει η διαδικασία, να γίνουν οι εξετάσεις. Πρέπει να ενισχυθούν οπωσδήποτε τα νοσοκομεία» είπε.

Δύσκολη άρση του lockdown

Για όσους εφησυχάζουν υπενθύμισε ότι «είναι πάνω από 2.500 ασθενείς στις απλές κλινικές COVID και πολλοί απ' αυτούς δυστυχώς θα διασωληνωθούν. Όποιος λέει ότι πρέπει να ανοίξουμε στις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν είναι σοβαρός.

Αυτό θα πρέπει να το δούμε λαμβάνοντας υπόψιν τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και στην αρχή της επόμενης. Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, θα πιεστεί το σύστημα, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε η Ματίνα Παγώνη

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share