Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Οι περιοχές που βρίσκονται σε… πρωτοχρονιάτικο συναγερμό

Προειδοποίηση από τον Νίκο Χαρδαλιά

29 Δεκεμβρίου 2020 20:06
Κορωνοϊός: Οι περιοχές που βρίσκονται σε… πρωτοχρονιάτικο συναγερμό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το 2021 έρχεται, αφήνοντας πίσω το… τρισκατάρατο 2020, αλλά ο κορωνοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του και ο Νίκος Χαρδαλιάς εφιστά την προσοχή για οκτώ συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε, συγκεκριμένα, για τις περιοχές που παρακολουθούνται στενά λόγω του επιδημιολογικού τους φορτίου, ζητώντας την πιστή τήρηση των μέτρων, τη στιγμή που υπάρχει γενικά προβληματισμός για την Αττική.

Αυτές είναι οι περιοχές

Το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών, καθώς και στην περιοχή του Ζεφυρίου του δήμου Φυλής. Παράλληλα, η επιδημία του κορονοϊού εμφανίζεται έντονα και στην Κάλυμνο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Έως 6 Ιανουαρίου το απαγορευτικό σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Κοζάνη

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του και το αποτέλεσμα είναι η συνέχεια της πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και την Κοζάνη, η οποία παρατείνεται έως τις 6 Ιανουαρίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες και τονίζοντας, παράλληλα, πως τα μέτρα αίρονται στη Μάνδρα.

«Έχουμε πολύ καιρό μέχρι την ανοσία»

«Σήμερα είναι η τελευταία ενημέρωση για τον κορωνοϊό για το 2020», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κάνοντας μια αναδρομή των όσων έγιναν από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα και τον κόσμο.

«Αυτό που μας έμαθε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο κορωνοϊός», συνέχισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, σημειώνοντας πως την χρονιά που φεύγει μάθαμε όλοι μας πολλά.

«Η συνολική ανοσία δεν θα επιτευχθεί πριν περάσουν αρκετοί μήνες ακόμα», σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου αναφερόμενη στους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν και τονίζοντας πως έχουμε πάνω από 8.000 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα με πάνω από 2.000 εξ αυτών να βρίσκονται στην Αττική και πάνω από 1.500 στην Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ακόμη πως Κοζάνη, Λάρισα, Ροδόπη και Έβρος βρίσκονται στο «κόκκινο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share