Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Η γλυκιά γιαγιά έκανε πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Άλλη μια ιστορική στιγμή

29 Δεκεμβρίου 2020 17:17
Κορωνοϊός: Η γλυκιά γιαγιά έκανε πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θυμάστε τη γλυκιά γιαγιά, τη Μάργκαρετ Κίναν, η οποία έκανε πρώτη το εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού; Η ίδια κατακτά ακόμη μια πρωτιά, καθώς έγινε και ο πρώτος άνθρωπος που έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η διάσημη και… σούπερ γιαγιά

Η 90χρονη γιαγιά έγινε πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο όταν στις 8 Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Βρετανία και σε όλο τον πλανήτη.

Το ραντεβού της ήταν 21 ημέρες μετά δηλαδή σήμερα 29 Δεκεμβρίου, για την δεύτερη δόση, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εμβολιάστηκε στο "Αττικόν" ο Νίκος Χαρδαλιάς

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα όπου έχουν ξεκινήσει από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και φαίνεται να προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς.

Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου ο Νίκος Χαρδαλιάς με την σειρά έκανε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του νέου κορωνοϊού του λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Κορωνοϊός: «Συνεχίζουμε κανονικά βάσει του επιχειρησιακού μας σχεδίου»

Σημειώνεται ότι το πρωί ο υφυπουργός μαζί με κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας έδωσε ο ίδιος το «παρών» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την παραλαβή των 83.850 δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Σε δήλωση του ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «συνεχίζουμε κανονικά βάσει του επιχειρησιακού μας σχεδίου».

Η ανάρτηση του στο Facebook

Ειδικότερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook σχετικά με τα εμβόλια ότι:

«Η Ελπίδα πλέον είναι εδώ! Ταξίδεψε με ασφάλεια, στις συνθήκες που έπρεπε και με την φροντίδα που της έπρεπε από τα βόρεια σύνορα μας έως το κεντρικό hub αποθήκευσης της εδώ στην Αθήνα.

Και από αύριο η Ελπίδα θα πάρει την θέση της στις καρδιές των Ελλήνων, σε ένα μοναδικό στοίχημα Ελευθερίας των πολιτών της χώρας μας, της Ευρώπης, όλου του πλανήτη, απέναντι στον πιο ύπουλο, στον απόλυτα αόρατο παγκόσμιο εχθρό.

Συνεχίζοντας να τηρούμε πιστά, αυστηρά και με την ίδια επιμονή τα μέτρα, χωρίς δικαιολογίες και προφάσεις, φορώντας μάσκες, κρατώντας αποστάσεις και αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις και επικίνδυνους συνωστισμούς, και κυρίως ακούγοντας τους επιστήμονες μας, σε αρκετές εβδομάδες, σε λίγους μήνες, με αργά, με σταθερά αλλά με σίγουρα βήματα θα αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω τις ζωές μας.

Το τέλος της πανδημίας δεν έφθασε με την έλευση του εμβολίου, απλά σήμανε η αρχή του τέλους της και η Ελπίδα πλέον συντροφεύει όλους μας, την ίδια μας την καθημερινότητα. Υπομονή, επιμονή, καρτερικότητα λίγο ακόμα, να φτάσουμε όλοι υγιείς μέχρι το τέλος μαζί με όλους όσους αγαπάμε».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share