Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022

Τραγωδία στον Αρκτικό Κύκλο: Πλοίο βούλιαξε από το πολύ χιόνι - Ώρες αγωνίας για το πλήρωμα

Σώθηκαν μόνο δύο μέχρι στιγμής

29 Δεκεμβρίου 2020 12:30
Τραγωδία στον Αρκτικό Κύκλο: Πλοίο βούλιαξε από το πολύ χιόνι - Ώρες αγωνίας για το πλήρωμα

Τραγωδία στον Αρκτικό Κύκλο: Ένα πλοίο ξεκίνησε να βυθίζεται από το πολύ το χιόνι με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο το πλήρωμα ενώ δύο επέζησαν αφού έφυγαν από εκεί. Επίσης πριν λίγες μέρες η Τουρκία συνέχιζε τις προκλητικές της κινήσεις στο Αιγαίο με το Oruc Reis.

Συγκεκριμένα το πλοίο Onega βυθίστηκε το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου στη Θάλασσα Μπάρεντς ενώ σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα αυτό έγινε «εξαιτίας του βάρους του χιονιού». Όμως δύο άντρες σώθηκαν σαν από θαύμα από τα παγωμένα νερά του Αρκτικού Κύκλου, όσο οι ελπίδες για τους άλλους 17 του πληρώματος εξανεμίζονται.

Πλοίο βούλιαξε από το πολύ χιόνι όπου το πλήρωμα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τραγωδία στον Αρκτικό Κύκλο: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να σωθεί το πλήρωμα

Ειδικότερα συνεχίζονται οι σωστικές προσπάθειες για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους, την ίδια ώρα που οι ρωσικές αρχές ερευνούν και για τυχόν εγκληματικές ενέργειες.

Ο 40χρονος Vladislav Butorin και ο 30χρονος Ruslan Katyukhin σώθηκαν από τα παγωμένα νερά, με τη θερμοκρασία να έχει πέσει στους -22 βαθμούς Κελσίου. Οι αρχές θεωρούν πως είναι οι μόνοι δύο που θα βγουν ζωντανοί από το ναυάγιο. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε πως οι ελπίδες για το υπόλοιπο πλήρωμα είναι μικρές

Σύζυγος μέλους του πληρώματος, η Alyona Bondarenko, είπε στις αρχές ότι της τηλεφώνησε ο άντρας της και της είπε ότι το πλοίο ήταν καλυμμένο με πάγο προτού σαλπάρει. «Γιατί ξεκίνησαν για ψάρεμα σε τέτοιες θερμοκρασίες;».

«Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει σε τέτοιες συνθήκες για περισσότερα από 15 λεπτά», δήλωσε ο εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων. Σύμφωνα με τις έρευνες, το σκάφος ήταν καλυμμένο με χιόνι και βυθίστηκε εξαιτίας του βάρους του.

Συναγερμός στην Εύβοια: Βρέθηκε ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο

Συναγερμός στην Εύβοια: Ένα παράξενο περιστατικό σημειώθηκε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Κάβο Ντόρο όπου βρέθηκε ένα ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο με το Λιμενικό να βρίσκεται στο σημείο. Επίσης πριν λίγες μέρες είχε σημάνει στη Λέσβο συναγερμός στο Λιμενικό όπου και έσπευσαν σε έρευνα για τον εντοπισμό τριών γυναικών στη θάλασσα.

Στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Κάβο Ντόρο βρέθηκε ακυβέρνητο πλοίο.

Συναγερμός στην Εύβοια: Που βρέθηκε το ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο

Συγκεκριμένα ένα ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο πλέει με σημαία της Μάλτας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Καφηρέα ή Κάβο Ντόρο. Στο δεξαμενόπλοιο, το οποίο είναι κενό φορτίου, επιβαίνουν 17 μέλη πλήρωμα και ένας επιβάτης. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης έως 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το δεξαμενόπλοιο είχε αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Ελευσίνα. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο πλωτά του Λιμενικού και δύο παραπλέοντα πλοία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share