Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Κηφισιά: Ηλικιωμένο ζευγάρι έζησε το απόλυτο θρίλερ όταν ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους

Τρομακτικές ώρες για το ζευγάρι

29 Δεκεμβρίου 2020 11:03
Συναγερμός στην Κηφισιά: Ηλικιωμένο ζευγάρι έζησε το απόλυτο θρίλερ όταν ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους

Συναγερμός στην Κηφισιά: Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι έζησε τρομακτικές ώρες όταν ληστές διέρρηξαν το σπίτι τους ενώ βρίσκονταν ήδη μέσα όπου ήταν το δεύτερο που είχαν μπει σε μία μέρα για να το ληστέψουν. Επίσης πριν λίγες μέρες στη Χαλκίδα ένας ληστής απείλησε με μαχαίρι μία γυναίκα όπου και της απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συναγερμός στην Κηφισιά: Το χρονικό της ληστείας

Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου έγινε μία δεύτερη ληστεία σε σπίτι στα βόρεια προάστια, μέσα σε λίγες ώρες, στην Κηφισιά, όπου ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ήταν ο στόχος πιθανότατα της ίδιας συμμορίας.

Ειδικότερα τρεις άγνωστοι εισέβαλαν, στις 11:30, στο σπίτι όπου διαμένουν ένας 90χρονος με την 85χρονη σύζυγο του, οι οποίοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην αυλή, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν μέσα, ζητώντας τους ό,τι πολύτιμο είχαν. Τελικά, και αφού ερεύνησαν όλο το σπίτι, άρπαξαν κοσμήματα αξίας περίπου 10.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Η πρώτη ληστεία

Λίγες ώρες νωρίτερα, γύρω στις 4:00 της Δευτέρας 28ης Δεκεμβρίου, πάλι τρεις δράστες εισέβαλαν σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή, ακινητοποίησαν τους διαμένοντες εκεί και άρπαξαν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα και διενεργούν έρευνες, συλλέγοντας μαρτυρίες και υλικό από κάμερες και στις δύο περιοχές, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας πήγε να ληστέψει βενζινάδικο με το ποδήλατό του

Ένα ακόμη περιστατικό πήρε μέρος στην Θεσσαλονίκη όπου ένας άνδρας πήγε να ληστέψει Θρίλερ στο Χαλάνδρι: Εφιαλτικές στιγμές για μάνα και κόρη στα χέρια των ληστών με τη... βαριοπούλα!ένα βενζινάδικο με το ποδήλατο του, ενώ πριν από λίγες μέρες σε ένα άλλο βενζινάδικο στην Θεσσαλονίκη επιτέθηκαν με χειροβομβίδες όπου έσπευσαν γρήγορα οι αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου στη 1:30 ένας νεαρός με το ποδήλατο του λήστεψε το βενζινάδικο της οδού Γιαννιτσών στη Θεσσαλονίκη.

Το χρονικό της ληστείας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θρασύτατος ληστής απόθεσε το ποδήλατο δίπλα στις αντλίες καυσίμων, έσκυψε για να βγάλει το μαχαίρι από την κάλτσα του και πλησίασε την είσοδο του πρατηρίου. Όταν διαπίστωσε ότι ήταν κλειδωμένη, πήρε φόρα και την άνοιξε κλωτσώντας την.

Ο υπάλληλος του πρατηρίου, μόλις αντίκρισε τον κουκουλοφόρο δράστη με τα μαχαίρι, σάστισε. Έβγαλε το τσαντάκι του και το παρέδωσε στον δράστη χωρίς να προβάλει αντίσταση. Ο ληστής βγήκε από το πρατήριο, ανέβηκε στο ποδήλατό του και διέφυγε προς την οδό Μοναστηρίου.

Περιπολικά και δικυκλιστές της Αστυνομίας «όργωσαν» την περιοχή, όμως ο ληστής με το ποδήλατο είχε εξαφανιστεί. Η λεία του ήταν περίπου 200 ευρώ. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share