Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Έφτασαν στην Αθήνα οι 83.850 δόσεις των εμβολίων - Πόσες δόσεις αναμένεται να παραδοθούν ακόμη

Που θα πάνε πρώτα

29 Δεκεμβρίου 2020 08:55
Κορωνοϊός: Έφτασαν στην Αθήνα οι 83.850 δόσεις των εμβολίων - Πόσες δόσεις αναμένεται να παραδοθούν ακόμη

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα όπου και σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου έφτασε η επόμενη παρτίδα των εμβολίων στη χώρα για να ξεκινήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες. Επίσης δείτε τις φάσεις των εμβολιασμών που θα γίνουν στην Ελλάδα και πόσοι έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις μέχρι σήμερα.

Κορωνοϊός - Εμβόλια: Στην Αθήνα οι 83.850 δόσεις

Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και πριν από λίγη ώρα έφτασε η επόμενη παρτίδα δόσεων του εμβολίου στην Ελλάδα. Ειδικότερα με ειδική πτήση, που προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», έφτασαν στην χώρα μας οι 83.850 δόσεις, των Pfizer/BioNTech.

Στη συνέχεια η πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα κατανεμηθεί στα 5 κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων.

Οι δόσεις που αναμένεται να παραδοθούν

Σημειώνεται, ότι ανά εβδομάδα θα ακολουθήσουν και οι επόμενες παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, και με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία είναι να μας παραδοθούν έως τέλος Ιανουαρίου 419.250 δόσεις και έως τέλος Φεβρουαρίου 333.450 δόσεις.

«Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει από την Pfizer 1.255.800 δόσεις και αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί, εάν καταλήξει η ΕΕ σε συμφωνία για επιπλέον 100.000.000 δόσεις», τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος «Ελευθερία»

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας σήμερα θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία της Αθήνας, ενώ ξεκινούν οι χορηγήσεις δόσεων εμβολίων και στα 4 νοσοκομεία της περιφέρειας, δηλαδή το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό της Πάτρας.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο γενικότερος εμβολιασμός των υγειονομικών, ενώ εκτιμάται ότι έως τις 20 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού των υγειονομικών, των φιλοξενούμενων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share