Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Κόκκινος» συναγερμός στην Ελλάδα για την British Airways

Αγωνία σε πτήση

28 Δεκεμβρίου 2020 20:10
«Κόκκινος» συναγερμός στην Ελλάδα για την British Airways
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Κόκκινος» συναγερμός επικράτησε στην Ελλάδα για πτήση της British Airways, καθώς ένα αεροπλάνο της εταιρείας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, εκτελώντας το δρομολόγιο από το Λονδίνο.

Η απόφαση ελήφθη όταν ένας από τους πιλότους λιποθύμησε στο πιλοτήριο του A320 Airbus, με την εταιρεία προ ημερών να βιώνει πρωτοφανή τραγωδία.

Το χρονικό της αναστάτωσης

Περίπου 3.5 ώρες μετά την έναρξη της πτήσης, στις 26 Δεκεμβρίου, ο βοηθός πιλότου διαμαρτυρήθηκε, αναγκάζοντας τον πιλότο να γυρίσει το αεροπλάνο με προορισμό το Χίθροου. Ωστόσο, όταν λιποθύμησε, έγινε αναγκαστική προσγείωση στη Ζυρίχη για πέντε ώρες, πριν η πτήση συνεχίσει για την Αθήνα.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι επιβάτες έφτασαν εννέα ώρες μετά στο «Ελ. Βενιζέλος». Ο άρρωστος πιλότος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, απ’ όπου πήρε εξιτήριο μετά από ένα τσεκ απ.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν το αεροπλάνο περνούσε πάνω από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, κι ενώ χρειαζόταν μία ώρα για την Αθήνα, όταν ο βοηθός πιλότου διαμαρτυρήθηκε για αδιαθεσία.

Ο πιλότος, αντί να συνεχίσει για την Αθήνα, αποφάσισε να επιστρέψει στο Χίθροου, 2.5 ώρες μακριά. Πηγή της British δήλωσε στην Daily Mail ότι ο πιλότος θεώρησε ότι η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Πάντως, δεν υπάρχει ζήτημα κορωνοϊού ούτε ζήτημα τοξικών ουσιών στο πιλοτήριο, που θεωρείται σύνηθες για ξαφνική αδιαθεσία των πιλότων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία της αδιαθεσίας του πιλότου, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Έσκασε είδηση από την British Airways

Ξεκινούν και πάλι οι πτήσεις της British Airways προς 17 προορισμούς τον Αύγουστο. Ποιοι ελληνικοί προορισμοί ανήκουν στη λίστα; Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια αυτά θα πραγματοποιούνται σε χαμηλές συχνότητες λόγω της πανδημίας.

Στους προορισμούς, εκτός από την... διαβάστε περισσότερα για την British Airways στο Travelstyle.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share