Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Βασίλης Κικίλιας - "Δεν είναι μόνο ζήτημα υγείας, αλλά ζήτημα ζωής"

Τι ανέφερε στις δηλώσεις του;

28 Δεκεμβρίου 2020 13:03
Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Βασίλης Κικίλιας -

Κορωνοϊός: Από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν από τους πρώτους που έλαβαν την δόση, ενώ με την σειρά του σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου εμβολιάστηκε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα πριν από λίγο στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" εμβολιάστηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπου και ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Ελλήνων το υγειονομικό προσωπικό για όσα έχουν κάνει στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: "Το εμβόλιο θα μας βοηθήσει μαζί με τα μέτρα προστασίας"

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι «δεν είναι μόνο ζήτημα υγείας, αλλά ζήτημα ζωής. Το εμβόλιο θα μας βοηθήσει μαζί με τα μέτρα προστασίας, μαζί με την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουμε».

Πριν από εκείνον είχε προηγηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν ήθελε να μεταδοθεί ζωντανά ο εμβολιασμός του, ενώ σειρά έχει ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ποιοι θα εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστεί ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ στις 4 Ιανουαρίου θα εμβολιαστεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Είναι νίκη της επιστήμης το εμβόλιο"

Κορωνοϊός: Από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα όπου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τα πρώτα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο. Σημειώνεται ότι και σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι εμβολιασμοί.

Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης εμβολιάστηκε και εκείνος με την σειρά του στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"

Ο ίδιος το έκανε γνωστό μέσα από ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μαζί με μία φωτογραφία που τον απεικονίζει να κάνει το εμβόλιο. Επίσης στην ανάρτηση του έγραψε «σηκώνουμε_μανίκια #Ελευθερία».

Κορωνοϊός: "Nίκη της επιστήμης το εμβόλιο"

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για την «πιο δύσκολη άσκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ακόμα και για χώρες όπως η Αγγλία και διευκρίνισε ότι θα υπάρχει σίγουρα απόδειξη εμβολιασμού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Είναι «νίκη της επιστήμης το εμβόλιο, η δημιουργία πολλαπλών εμβολίων σε χρονικό διάστημα ρεκόρ». Αποσαφήνισε ότι στην πρώτη φάση το εμβόλιο γίνεται σε υγειονομικούς, προνοιακές δομές, γηροκομεία, γιατί είναι στοχευμένη φάση. Η δεύτερη, που είναι μια πολύ μεγάλη φάση, γίνεται με μικρά βήματα, και αφορά αρχικά τους πολίτες άνω των 60 ετών η άνω των 18 ετών με συγκεκριμένα νοσήματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share