Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Έφυγε" από τη ζωή ο πιο "δουλευταράς" άνθρωπος στον κόσμο

Δούλευε στην ίδια εταιρεία για 84 χρόνια

28 Δεκεμβρίου 2020 11:47

Υπάλληλος - Εταιρεία: Θρήνος επικρατεί στην δικηγορική εταιρεία που δούλευε ένας 98χρονος άντρας, ο οποίος φαίνεται να ήταν και ο πιο πιστός υπάλληλος σε αυτή. Επίσης έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες στα 41 του χρόνια ο διάσημος παλαιστής Brodie Lee.

Συγκεκριμένα στα 98 του έτη πέθανε ο Τζον Μπερνς ο οποίος δούλευε για 84 χρόνια ως υπάλληλος για την δικηγορική εταιρεία TC Young Wilson Terris, στο Εδιμβούργο από τα 14 του χρόνια. Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο ίδιος σκεφτόταν να βγει σε σύνταξη πριν λίγες εβδομάδες. Ο ίδιος μέχρι το τέλος της ζωής του παρέδιδε δικαστικά έγγραφα σε δικαστές και εισαγγελείς.

Υπάλληλος - Εταιρεία: Ποιος ήταν ο Τζον Μπερνς

Ο Τζον Μπερνς ήταν από την πόλη Μίντοουμπακ. Ο ίδιος δεν κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες γιατί δεν ήταν συνεχής η απασχόλησή του αφού έπρεπε να πολεμήσει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ρεκόρ αυτό όμως το κατέχει ο Walter Orthmann ο οποίος είναι από την Βραζιλία και είναι 81 χρόνια και 85 ημέρες.

Ειδικότερα ο Τζον πέθανε στο ύπνο του τον περασμένο μήνα λίγο μετά τα γενέθλιά του. Η νύφη του είπε ότι ζούσε για την δουλειά του και δεν είχε βαρεθεί ούτε μια στιγμή από τότε που έπιασε δουλειά το 1936 στα 14 του χρόνια. Είχε δουλέψει σε πολλές θέσεις στην δικηγορική εταιρεία.

Ο ίδιος ήταν πατέρας δυο παιδιών και παππούς πέντε εγγονιών. Αυτό που τον είχε συγκλονίσει αρκετά ήταν ότι έχασε την σύζυγο του Κάθριν πριν από 12 χρόνια.

Ιβρι Γκίτλις: Έφυγε από τη ζωή ο μύθος του βιολιού (Video)

O μύθος του βιολιού Ιβρι Γκίτλις, πέθανε σε ηλικία 98 ετών στο Παρίσι, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Πρέσβυς καλής θέλησης της Unesco, έχοντας εμφανισθεί στις λαμπρότερες αίθουσες συναυλιών μαζί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, αυτός ο Ισραηλινός που ζούσε στην Γαλλία κατείχε μία ξεχωριστή θέση στον κόσμο της κλασικής μουσικής, την ίδια ώρα που θλίψη προκαλεί και ο θάνατος πασίγνωστης ηθοποιού!

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο βιολονίστας Γκοτιέ Καπυσόν έκανε λόγο για τον θάνατο «ενός άστρου για όλους τους βιολονίστες», «του τελευταίου Τσάρου του βιολιού που διέσχισε τον 20ό αιώνα». Ο Ιβρι Γκίτλις ήταν ο πρώτος ισραηλινός καλλιτέχνης που εμφανίσθηκε στην Ρωσία (1955) και υπήρξε ιδρυτής σειράς φεστιβάλ (Βανς, Μαντόν, Σεντ-Αντρέ-ντε-Κιουμπζάκ κ.λπ) και ένθερμος υποστηρικτής της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.

Λευκά μαλλιά και διαπεραστικά μάτια, χαρισματική προσωπικότητα, έντονη, ιδιότροπη και ναρκισσιστική, αγαπούσε να παίζει για το ευρύ κοινό, συνήθως ακίνητος και με τα μάτια κλειστά, με το εμβληματικό βιολί του, ένα Stradivarius του 1713.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share