Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Καμία χαλάρωση των μέτρων την Πρωτοχρονιά - Τι θα γίνει με την μετακίνηση από νομό σε νομό

Τι ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

28 Δεκεμβρίου 2020 11:10
Κορωνοϊός: Καμία χαλάρωση των μέτρων την Πρωτοχρονιά - Τι θα γίνει με την μετακίνηση από νομό σε νομό
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός - Μέτρα: Με την Πρωτοχρονιά να βρίσκεται όλο και πιο κοντά αρκετοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με τα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και αν θα υπάρχει μερική χαλάρωση σε αυτά. Επίσης ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μίλησε για το πιθανό άνοιγμα των σχολείων και πότε αναμένεται να γίνει αυτό.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μίλησε για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αν θα γίνει μερική χαλάρωση τους για την Πρωτοχρονιά αλλά και πως είναι η κατάσταση στη Δυτική Αττική.

Κορωνοϊός - Μέτρα: "Δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση για την Πρωτοχρονιά"

Για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου τονίζοντας πως «οι Έλληνες πειθάρχησαν» ενώ εξήγησε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωσή τους την Πρωτοχρονιά».

«Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό πόσο οι συμπολίτες μας πειθάρχησαν στα μέτρα, αυτό δείχνει ότι έχουν πειστεί πλέον για την αναγκαιότητα των μέτρων» είπε στο MEGA εκτιμώντας παράλληλα ότι – με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου – αντέχουμε να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. «Αρχίζει να ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας στο θέμα της αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα κατά του κορωνοϊού για την Πρωτοχρονιά.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση για την Πρωτοχρονιά. Τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεδομένου ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να απενεργοποιήσει ό,τι έχουμε καταφέρει.

Χαρακτήρισε μεμονωμένα περιστατικά τα κορωνο-πάρτι, τα οποία όπως είπε, ευτυχώς μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού και έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Αναφερόμενος ειδικότερα στα πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, τόνισε ότι όσα πρόστιμα δεν πληρώνονται αποστέλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ συνεπώς είναι βέβαιο ότι όλα θα εισπραχθούν.

Η κατάσταση στη Δυτική Αττική και η μετακίνηση από νομό σε νομό

Για τη Δυτική Αττική τόνισε ότι δεν θα χαλαρώσουν άμεσα τα μέτρα, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία εφάρμοσαν τα μέτρα, είπε ο κ. Οικονόμου, με εξαίρεση ελάχιστες ομάδες ατόμων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια. Αναφερόμενος δε στους χειρισμούς στο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Για το πότε μπορεί να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό τόνισε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των επιστημόνων για να ληφθούν οι αποφάσεις για το τι θα ισχύσει μετά τις 7 Ιανουαρίου. Η διαδικασία με το click away εξελίχθηκε καλά, χωρίς συνωστισμούς και με «προσαρμογή από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες».

Για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

"Ομαλά εξελίσσεται εξάλλου η επιχείρηση φύλαξης και διακίνησης των εμβολίων"

Απευθυνόμενος δημόσια στους αστυνομικούς τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την επιτέλεση των καθηκόντων τους με αυξημένο αίσθημα ευθύνης όλο το διάστημα του κορωνοϊού, κάτι που όπως είπε έχει εκτιμηθεί από την κυβέρνηση, ενώ για το αν θα μπορούσε να τους δοθεί έκτακτο επίδομα, τόνισε ότι «τα οικονομικά θέματα εξαρτώνται από τη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας».

Οι αστυνομικοί πάντως «γνωρίζουν το ουσιαστικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης», προσέθεσε και σημείωσε πως «ομαλά εξελίσσεται εξάλλου η επιχείρηση φύλαξης και διακίνησης των εμβολίων».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share