Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα έχει ανοσία αν κάνει το εμβόλιο - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Όσα δήλωσε η Ματίνα Παγώνη

28 Δεκεμβρίου 2020 08:31
Κορωνοϊός: Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα έχει ανοσία αν κάνει το εμβόλιο - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα με τα πρώτα άτομα να έχουν ήδη λάβει τις πρώτες δόσεις ενώ και σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν με τους υγειονομικούς να είναι οι επόμενοι.

Συγκεκριμένα η Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξη της αναφέρθηκε για τους εμβολιασμούς και γιατί πρέπει να το κάνει ο περισσότερος κόσμος ενώ επίσης αναφέρθηκε στην μετάλλαξη του ιού και αν επηρεάζει το εμβόλιο αλλά και τι αναμένεται να γίνει με τα σχολεία.

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Τι θα γίνει με τα σχολεία

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων ενώ δήλωσε ότι «καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα», διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, γιατί θα δείξει το δεκαήμερο αν οι δείκτες, που είναι μειωμένοι, θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία κλπ. «Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν» προειδοποίησε.

Η μετάλλαξη του ιού

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στο εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού» διαβεβαίωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις το ξέρουμε εδώ και παρά πολλά χρόνια, αλλά στο συγκεκριμένο εμβόλιο για την COVID-19 με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μας καλύπτει στο 95%» εξήγησε.

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές βεβαίως θα κάνουν το εμβόλιο είναι συνειδητοποιημένοι, μπορεί να υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν θα το κάνουν, αλλά για λόγους υγείας εάν έχουν σοβαρές αλλεργίες» εξήγησε η γιατρός.

Ανοσία αν εμβολιαστεί 60% του πληθυσμού

«Θα πρέπει να εμβολιαστεί 60% για να υπάρξει μια σχετική ανόσια, μέχρι τα μέσα – τέλη Ιουνίου, για να υπάρχει ασφάλεια. Είναι δύο οι δόσεις, οι ίδιοι άνθρωποι σε 21 μέρες πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση».

Όπως επισήμανε «είναι ειδικές οι συνθήκες κατάψυξης του εμβολίου, και οι διαδικασίες συγκεκριμένες, ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος θα πρέπει να είναι εκεί και να κάνει το εμβόλιο, εάν έχει σοβαρό λόγο θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα για να υπάρχει αντικατάσταση από τον επόμενο».

Επίσης η Ματίνα Παγώνη μίλησε και για το καλοκαίρι του νέου έτους όπου και διαβεβαίωσε ότι «μετά τον Ιούνιο θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share