Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καταστήματα: Ποιο θα είναι το ωράριο μέχρι την Πρωτοχρονιά;

Αναλυτικά οι ώρες που θα βρίσκονται σε λειτουργία

28 Δεκεμβρίου 2020 07:48
Καταστήματα: Ποιο θα είναι το ωράριο μέχρι την Πρωτοχρονιά;

Καταστήματα: Με τις γιορτές να έχουν φτάσει ήδη αρκετοί κάνουν τα ετήσια ψώνια τους πάντα όμως με την μέθοδο του click away, ενώ αρκετοί αναρωτιούνται ποιο θα είναι το ωράριο τους μέχρι την Πρωτοχρονιά ώστε να μπορέσουν μέχρι και την τελευταία στιγμή να "τρέξουν". Επίσης δείτε τι ανέφερε ο Βασίλης Κορκίδης σχετικά με το click away και σε τι κατάσταση βρίσκεται η λειτουργία του ενόψει εορτών.

Συγκεκριμένα από σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου για όσους θέλουν να κάνουν τα ψώνια της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα που λειτουργούν με click away θα είναι ανοιχτά από τις 7:00 έως τις 21:00, ενώ τα σούπερ μάρκετ μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιά, 31 Δεκεμβρίου, θα είναι ανοιχτά από τις 8:00 έως τις 20:00.

Κορωνοϊός - Καταστήματα: Τι ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα εμπορικά καταστήματα -πλην των βιβλιοπωλείων - η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away, δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία. Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Το sms που πρέπει να στέλνετε για τα καταστήματα

Υπενθυμίζεται πως ο κωδικός μετάβασης στο σούπερ μάρκετ αλλά και για παραλαβή αγορών μέσω click away είναι το SMS «2». Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι την 1η Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω επίσημης αργίας.

Για τα καταστήματα ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις λειτουργίας:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share