Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σωτήρης Τσιόδρας: Η προληπτική κίνηση του καθηγητή λίγο πριν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού (Video)

Τι έκανε;

27 Δεκεμβρίου 2020 17:11
Σωτήρης Τσιόδρας: Η προληπτική κίνηση του καθηγητή λίγο πριν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό στις 14.45 σήμερα, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και έστειλε μηνύματα με την παρουσία του και τα όσα είπε φυσικά.

Ειδικότερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας «έκλεψε την παράσταση» όταν έκατσε στην καρέκλα για να κάνει το εμβόλιο και απαντώντας σε ερώτηση για το αν φοβάται: «Αν φοβάμαι; Όχι βέβαια», ενώ όση ώρα η νοσηλεύτρια ετοίμαζε το εμβόλιο αναφέρθηκε στα εμβόλια που έχει κάνει.

«Κάθε χρόνο εμβολιάζομαι με το εμβόλιο της γρίπης και δεν θυμάμαι πόσα χρόνια το κάνω». Έχει επίσης κάνει, όπως είπε, τετάνου, πολιομυελίτιδας και σε ερώτηση για τον έμπολα απάντησε «δεν το έχω κάνει ακόμη» και εκείνη την στιγμή χτύπησε… ξύλο, χτυπώντας χαρακτηριστικά το μπράτσο της καρέκλας που καθόταν…

Εξάλλου, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή που όλοι την περιμέναμε και επιτέλους ήρθε», τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας όμως ότι «δεν είναι το τέλος ακόμα.

Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων ανθρώπων. Αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να παραμείνουμε υπομονετικοί και να είμαστε προσεκτικοί, να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο με την τήρηση των γνωστών μέτρων».

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι αυτή η «ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο», ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή όπου υπολογίζεται ότι κάθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας πολίτης της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου από τη νόσο Covid-19.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα ξεπεραστεί σταδιακά με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων ανθρώπων”. Ο καθηγητής μίλησε επίσης για την ανάπτυξη και έγκριση των νέων εμβολίων, τονίζοντας ότι «ίσχυσαν και ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και υψηλές προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια και οι οποίες έχουν θεσπιστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τηρούνται και από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε κλινικές δοκιμές που αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και ήδη έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες χιλιάδες υγειονομικοί σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε την ελπίδα ότι με τον εμβολιασμό σταδιακά όλο και περισσότερων θα μειωθεί η επίπτωση της νέας νόσου, οι άμεσες αλλά και οι μακροχρόνιες επιπλοκές που σχετίζονται με αυτήν, η θνητότητα από αυτήν και φυσικά και οι κοινωνικές και οι άλλες συνέπειες στην υγεία μας.

Κατέληξε ότι μαζί με τον δικό του εμβολιασμό σήμερα ξεκινάει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών, των επαγγελματιών υγείας, που στην πρώτη γραμμή εκτίθενται και αντιμετωπίζουν τον ιό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share