Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σούπερ μάρκετ και καταστήματα: Το εορταστικό ωράριο μέχρι την Πρωτοχρονιά

Δείτε αναλυτικά

27 Δεκεμβρίου 2020 15:44
Σούπερ μάρκετ και καταστήματα: Το εορταστικό ωράριο μέχρι την Πρωτοχρονιά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με ειδικό ωράριο λόγω των εορτών θα ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα που δουλεύουν μόνο με τη μέθοδο του click away, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του lockdown.

Σήμερα 27 Δεκεμβρίου, που είναι και η τελευταία Κυριακή του έτους, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν με διαφοροποιημένο ωράριο.

Ήδη, αρκετές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν με ωράριο από τις 09:00 έως τις 19:00. Πρόκειται για προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, γι' αυτό τον λόγο οι καταναλωτές θα πρέπει να επικοινωνούν με την επιχείρηση για να επιβεβαιώσουν εάν είναι ανοιχτή ή όχι. Τα καταστήματα που εξυπηρετούν τους καταναλωτές με τη μέθοδο click away μπορούν αυτό το διάστημα να μένουν ανοικτά από τις 7:00 έως τις 21:00.

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα θα επανέλθουν στην «κανονική» τους λειτουργία από τη Δευτέρα. Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά καταστήματα - εκτός από τα βιβλιοπωλεία - η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away, δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία.

Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Το ωράριο λειτουργίας για σούπερ μάρκετ και καταστήματα μέχρι την Πρωτοχρονιά

Τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, με ωράριο 8:00 – 20:00, ωστόσο την 1η Ιανουαρίου 2020 θα παραμείνουν κλειστά λόγω επίσημης αργίας. Το ίδιο θα ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.

Τα SMS και όλοι οι κωδικοί για το μήνυμα στο 13033

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Συγκεκριμένα ο πολίτης πρέπει να δηλώνει με sms στο 13033 τα εξής:

  • το ονοματεπώνυμο του
  • τη Διεύθυνση κατοικίας του
  • και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share