Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Στην Αθήνα τα εμβόλια - Αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Πού τα μετέφεραν;

26 Δεκεμβρίου 2020 08:30
Κορωνοϊός: Στην Αθήνα τα εμβόλια - Αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Το πρωί του Σαββάτου, λίγο μετά τις 07:00, έφτασαν στην Αθηνά τα πρώτα εμβόλια για το φονικό ιό. Πού τα μετέφεραν;

Συγκεκριμένα, τα φορτηγά με τα εμβόλια συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και μιας μεγάλης αυτοκινητοπομπής, έφτασαν στις φαρμακαποθήκες στο Κορωπί. Στο σημείο να θυμίσουμε, ότι οι πρώτες δόσεις των εμβολίων έφτασαν αργά το απόγευμα των Χριστουγέννων στον Προμαχώνα.

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;

Αρχικά, θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο "Ιπποκράτης", με το οποίο θα οδηγηθούν οι δόσεις εμβολίων με ασφάλεια στα κέντρα διανομής. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ήταν στη Θεσσαλονίκη για την άφιξη των εμβολίων και τα συνόδευσε μέχρι την Αθήνα.

Τα επόμενα 24ωρα το σχέδιο "Ιπποκράτης" θα πάρει την τελική του μορφή, ενώ την επιχείρηση θα επιβλέπει "ομάδα εμβολίου" με έδρα το κτίριο Φάρος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με συνδέσμους από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τον Στρατό και το Λιμενικό.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επιχείρηση "Ελευθερία", που θα έχει ως "βάσεις" τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι πρώτοι 70.000 πολίτες, με προτεραιότητα τους υγειονομικούς, ηλικιωμένους και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του κράτους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρώτοι θα εμβολιαστούν στις 27 Δεκεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Επίσης, θα εμβολιαστούν η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, οι ηγεσίες του ΕΟΔΥ και του ΕΟΠΥΥ, οι ηγεσίες του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού και της ΕΥΠ, συνολικά 45 αξιωματούχοι.

Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς, εξειδικευμένους χώρους οι οποίοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων και από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή τους στα κέντρα εμβολιασμού.

Στις 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή των εμβολίων προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share