Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου - Που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο (Video)

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

24 Δεκεμβρίου 2020 14:11
Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου - Που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Σάκης Αρναούτογλου καταγράφει τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα για την επερχόμενη ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το πρωί του Σαββάτου από τα δυτικά, ενώ από το βράδυ είναι πολύ πιθανό χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους και σε χαμηλά υψόμετρα, στη βορειοδυτική Ελλάδα, αλλά και κατά μήκος των βόρειων συνόρων της χώρας. Παράλληλα δείτε και την πρόγνωση του καιρού που έκανε χθες ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και αφορά τις ημέρες των εορτών.

Δείτε στο βίντεο όσα λέει ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ για τον καιρό μέχρι και τη Δευτέρα:

Μερομήνια Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά: Τι καιρό θα κάνει στις γιορτές; Θα χιονίσει στην Αθήνα;

Μερομήνια: Ο φετινός Δεκέμβρης θα φέρει χιόνια ακόμη και στις πεδινές περιοχές. Έτσι, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αναμένεται να έχουν λευκό χρώμα. Φυσικά, τα πάντα θα είναι λευκά, μόνο σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις από τα μερομήνια. Αναλυτικότερα:

Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά:

Δεκέμβριος 2020 – Χριστούγεννα: Ξεκίνημα με βελτιωμένο καιρό την πρώτη εβδομάδα, ίδιο μοτίβο με λίγα φαινόμενα και τη δεύτερη. Από τα μέσα του μήνα, αναμένεται βαρυχειμωνιά διαρκείας με συνεχόμενες κακοκαιρίες, πολλές βροχές και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά. Φτάνοντας, μάλιστα, προς τα Χριστούγεννα χιονοπτώσεις αναμένονται και στα πεδινά και παραθαλάσσια. Πιο έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα στο διάστημα 24-29 Δεκεμβρίου.

Ιανουάριος 2021 – Πρωτοχρονιά: Κρύος αλλά και βελτιωμένος καιρός στο πρώτο πενθήμερο. Άστατος έως τα μέσα του μήνα με βροχές και διαστήματα με χιόνια στα ορεινά. Πτώση και έντονη κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα ή ακόμη και στα πεδινά από 18-23/1. Βελτίωση μετά και νέα κακοκαιρία 27 με 29 Γενάρη.

Μερομήνια Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά

Τι είναι το Μερομήνια;

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η διαδικασία είναι απλή. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Μερομήνια και μετεωρολογία:

Τα “μερομήνια” αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο. Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα “μερομήνια”.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share