Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

SMS στο 13033: Με αυτόν τον κωδικό οι μετακινήσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Τεράστια προσοχή!

24 Δεκεμβρίου 2020 11:07
SMS στο 13033: Με αυτόν τον κωδικό οι μετακινήσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

SMS στο 13033: Σε διευκρινήσεις αναφορικά με την μετακίνηση των πολιτών τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας!

Έκκληση προς τους πολίτες να μην ανοίξουν πολύ τον κύκλο των επαφών τους, κατά τις ημέρες των εορτών που θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σπίτια για τα εορταστικά τραπέζια απηύθυνε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας χαρακτηριστικά «να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Αναφορικά με το πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τα εορταστικά τραπέζια, ανήμερα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτές θα πραγματοποιούνται με τον κωδικό μετακίνησης «6» στο 13033.

Κληθείς να διευκρινίσει τα τυχόν σκληρότερα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την Πρωτοχρονιά, είπε πως «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα», κάνοντας σαφές πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Μιλώντας στον ANT1, ο Στέλιος Πέτσας αν έφερε ότι για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Μετά τον χαμό στο Σύνταγμα: Το νέο, δραστικό μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση για να τελειώσει τις μετακινήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το πιο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι ο περιορισμός της κινητικότητας των πολιτών την περίοδο των γιορτών. Οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται ότι η χαλαρότητα των ημερών θα φέρει νέα έκρηξη των κρουσμάτων η οποία μπορεί να οδηγήσει στο τρίτο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα χρειαστούν προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών.

Εκτός από όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί η κυβέρνηση εξετάζει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και ένα νέο μέτρο που αναμένεται να μειώσει δραστικά την κίνηση του κόσμου προκειμένου να μην ξαναδούμε εικόνες σαν τις τελευταίες στο Σύνταγμα. Εκεί όπου η κοσμοσυρροή σίγουρα δεν θύμιζε χώρα η οποία βρίσκεται σε lockdown.

Το μέτρο λοιπόν που εξετάζεται και είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί άμεσα είναι να μπει λουκέτο στο μετρό. Να γίνει δηλαδή αναστολή των δρομολογίων μετά τις 6 εφόσον κριθεί απαραίτητο για συγκεκριμένες μέρες των εορτών.

Πρόκειται σίγουρα για ένα μέτρο το οποίο αν εφαρμοστεί θα προκαλέσει αντιδράσεις όμως πλέον έχει πέσει στο τραπέζι και αναμένεται άμεσα η απόφαση για το αν θα το δούμε άμεσα ή όχι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share