Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μετά τον χαμό στο Σύνταγμα: Το νέο, δραστικό μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση για να τελειώσει τις μετακινήσεις

Σοκ!

23 Δεκεμβρίου 2020 20:53
Μετά τον χαμό στο Σύνταγμα: Το νέο, δραστικό μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση για να τελειώσει τις μετακινήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το πιο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι ο περιορισμός της κινητικότητας των πολιτών την περίοδο των γιορτών. Οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται ότι η χαλαρότητα των ημερών θα φέρει νέα έκρηξη των κρουσμάτων η οποία μπορεί να οδηγήσει στο τρίτο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα χρειαστούν προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών.

Εκτός από όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί η κυβέρνηση εξετάζει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και ένα νέο μέτρο που αναμένεται να μειώσει δραστικά την κίνηση του κόσμου προκειμένου να μην ξαναδούμε εικόνες σαν τις τελευταίες στο Σύνταγμα. Εκεί όπου η κοσμοσυρροή σίγουρα δεν θύμιζε χώρα η οποία βρίσκεται σε lockdown.

Το μέτρο λοιπόν που εξετάζεται και είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί άμεσα είναι να μπει λουκέτο στο μετρό. Να γίνει δηλαδή αναστολή των δρομολογίων μετά τις 6 εφόσον κριθεί απαραίτητο για συγκεκριμένες μέρες των εορτών.

Πρόκειται σίγουρα για ένα μέτρο το οποίο αν εφαρμοστεί θα προκαλέσει αντιδράσεις όμως πλέον έχει πέσει στο τραπέζι και αναμένεται άμεσα η απόφαση για το αν θα το δούμε άμεσα ή όχι.

13033: Ποιον αριθμό θα στέλνουμε για ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Να μαζευτούμε μεσημέρι στα σπίτια με τις οικογένειές μας τις γιορτές και όχι βράδυ, συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί από τις 10 το βράδυ και μετά.

Τον κωδικό μετακίνησης «6» θα στέλνουμε στις 13033 παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να πάμε στα εορταστικά τραπέζια ή στα ρεβεγιόν, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας απηύθυνε εκ νέου έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Διαβάστε με την ευκαιρία κι αυτό: Τεράστια προσοχή: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε ΟΛΟΙ με το SMS στο 13033 και θα "φάμε" πρόστιμο 300 ευρώ!

«Περισσότεροι έλεγχοι στις γιορτές»

Είπε πως «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα», και ξεκαθάρισε πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα τον σταματήσει η Αστυνομία».

Για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

«Επανεξέταση των μέτρων μετά τις 7 Ιανουαρίου»

«Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν άλλα από αυτά της γενικής χώρας, τότε μπορεί να πάμε σε μέτρα τύπου τοπικό lockdown», επανέλαβε και είπε πως «ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες πάμε καλά».

Ερωτηθείς για χαλάρωση των μέτρων σε «πράσινες» περιοχές, όπως η Αλόννησος, ξεκαθάρισε πως «μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες».

«Ακούμε τους ειδικούς: όλοι αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή», είπε σχολιάζοντας την αρνητική τάση στο να εμβολιαστούν κάποιοι, ενώ ειδικά για τις αμφιβολίες που αποτυπώθηκαν από τους υγειονομικούς, είπε πως «αν είναι γυναικολόγος ή ορθοπεδικός, τότε καλά κάνει και ρωτάει τον επιδημιολόγο» και τόνισε ότι «έχει σημασία η ενημέρωση, γι’ αυτό και καθιερώσαμε από χθες την ενημέρωση».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share