Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ: Πέθανε το διάσημο μοντέλο Stella Tennant (photo)

Θρήνος...

23 Δεκεμβρίου 2020 20:46
Σοκ: Πέθανε το διάσημο μοντέλο Stella Tennant (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το γνωστό μοντέλο Stella Tennant έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών, επιβεβαίωσε η οικογένειά της: «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον ξαφνικό θάνατο της Stella Tennant στις 22 Δεκεμβρίου 2020. Η Stella ήταν μία υπέροχη γυναίκα και έμπνευση για όλους μας. Θα μας λείψει πολύ. Η οικογένειά της ζητά το σεβασμό της ιδιωτικής της ζωής. Οι σχετικές ανακοινώσεις για την κηδεία της θα γίνουν αργότερα».

Η Tennant ήταν γνωστή για την ανδρόγυνη εμφάνιση και την αριστοκρατική κληρονομιά της, ως εγγονή του 11ου Δούκα του Devonshire, Andrew Cavendish και της Deborah Mitford. Ενώ, με μία περίπλοκη υπόθεση δολοφονίας έχουν έρθει αντιμέτωπες οι Αρχές στη Ρωσία. Νεκρή είναι η 34χρονη βιοχημικός και μοντέλο Εκατερίνα Αντόντσεβα, που βρέθηκε γυμνή και με κομμένο τον αντίχειρα της, στο διαμέρισμά της.

Πριν γίνει μοντέλο, σπούδασε στο Winchester School of Art και ξεκίνησε μια καριέρα στη γλυπτική, την οποία χαρακτήρισε ως την πρώτη της αγάπη. Τα σχέδιά της άλλαξαν σύντομα αφού εντοπίστηκε από τον φωτογράφο Steven Meisel. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο Karl Lagerfeld την παρουσίασε ως το νέο πρόσωπο της Chanel, υπογραμμίζοντας την ομοιότητά της με την Coco Chanel.

Κάνοντας είτε πασαρέλα είτε διαφημιστικές καμπάνιες, συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερους σχεδιαστές και brands όπως Alexander McQueen, Calvin Klein, Jean Paul Gaultier, Burberry, ενώ εμφανιζόταν στα εξώφυλλα περιοδικών όπως Vogue και Harper's Bazaar.

Η Versace αποτίει φόρο τιμής στην Tennant στο Twitter, λέγοντας ότι ήταν «η μούσα της Gianni Versace για πολλά χρόνια και φίλη της οικογένειας».

Πρωταγωνίστησε επίσης στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 μαζί με άλλα κορυφαία μοντέλα από τη Βρετανία όπως η Kate Moss και η Naomi Campbell.

Η Tennant αποσύρθηκε από τον κόσμο της μόδας το 1998 καθώς ήταν έγκυος με το πρώτο της παιδί, αλλά αργότερα επέστρεψε με μερική απασχόληση. Παντρεύτηκε τον φωτογράφο David Lasnet στη μικρή ενοριακή εκκλησία του Oxnam στα σύνορα της Σκωτίας το 1999 και είχαν συνολικά τέσσερα παιδιά μαζί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share