Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γαλλία: Νεκρός βρέθηκε ο 48χρονος που σκότωσε τους τρεις αστυνομικούς

Τι ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας

23 Δεκεμβρίου 2020 11:11
Γαλλία: Νεκρός βρέθηκε ο 48χρονος που σκότωσε τους τρεις αστυνομικούς

Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι ο δράστης τριών φόνων αστυνομικών στο κεντρικό τμήμα της χώρας βρέθηκε νεκρός. Περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστές.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τη νύχτα σ' ένα απόμερο χωριό στο Πουί ντε Ντομ της κεντρικής Γαλλίας. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δύο αστυνομικοί, μετά από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι, στη στέγη του οποίου είχε καταφύγει μια γυναίκα.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά από τον 48χρονο με αποτέλεσμα ένας εξ’ αυτών να υποκύψει στα τραύματά του, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε στο πόδι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι ο δράστης σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πυροβολεί κατά άλλων αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, με αποτέλεσμα να σκοτώσει άλλους δύο.

Γαλλία: Συνετρίβη ελικόπτερο - Αγωνία για έξι επιβαίνοντες

Ένα ελικόπτερο της Γαλλικής Αεροπορικής Υπηρεσίας συνετρίβη περίπου στις 7 μ.μ. με τέσσερα μέλη της SAF και δύο διασώστες CRS Alpes επί του σκάφους, στην πόλη Bonvillard (Savoie).

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ελικόπτερο συνετρίβη στις Άλπεις σε υψόμερο 1.800 μέτρων. Ενώ, ένα συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας με ένα ελικόπτερο να τυλίγεται στις φλόγες και να συντρίβεται!

Σοκ στη Γαλλία: Τραγωδία στην ομηρία

Πρωτοφανής τραγωδία γράφτηκε στην ομηρία στη Γαλλία, που σήμανε το συναγερμό στις Αρχές, με τον ένοπλο άνδρα να σκοτώνει τη γυναίκα, που ήταν η εν διαστάσει σύζυγός του, και ύστερα να αυτοκτονεί.

Το απόγευμα της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου (τοπική ώρα) ένοπλος άνδρας κρατούσε σε ομηρία την εν διαστάσει σύζυγό του, αφού νωρίτερα είχε πυροβολήσει δύο ανθρώπους. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και ένας εκ των δύο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι 58χρονος διευθυντής τοπικής εταιρείας, πήρε τη σύζυγό του ομήρους και οχυρώθηκε μέσα στην από κοινού επιχείρησή τους. Αμεσα στο σημείο της ομηρίας έσπευσαν οι γαλλικές αρχές, ανάμεσά τους και η ειδική ομάδα GIGN.

Οπως μεταδίδει η Le Parisien, ο άνδρας ήταν γνωστός στις Αρχές για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε διαδικασία διαζυγίου εδώ και έναν χρόνο.

Προς το παρόν τα αίτια της τραγωδίας στη Γαλλία παραμένουν άγνωστα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share