Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Γιαγιά αποφάσισε να δει την στολισμένη Αθήνα χωρίς... χαρτιά -«Την άφησα να πάει στο καλό», απάντησε ο Αστυνομικός που την σταμάτησε σε μπλόκο!

Υπάρχουν ανθρώποι τελικά εκεί έξω!

23 Δεκεμβρίου 2020 09:47
Γιαγιά αποφάσισε να δει την στολισμένη Αθήνα χωρίς... χαρτιά -«Την άφησα να πάει στο καλό», απάντησε ο Αστυνομικός που την σταμάτησε σε μπλόκο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας αστυνομικός που είχε βγει για έλεγχο κυκλοφορίας με βάση τα προβλεπόμενα για τον κορωνοϊό, κατόρθωσε με μια ενέργειά του να δώσει μαθήματα ανθρωπιάς και να συγκινήσει με την ευαισθησία που φάνηκε καθαρά ότι τον διακρίνει.

Ο αστυνομικός Φωτεινός Παγιαύλας που είναι αντιπρόεδρος της Police Action - Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, έκανε μία ανάρτηση σχετικά με έλεγχο που πραγματοποίησε και προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση. Ο έλεγχος αυτός αφορούσε μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Η κυρία ήταν το αυτοκίνητό της μόνη, έχοντας στη θέση του συνοδηγού ακουμπισμένη την πατερίτσα της και ο αστυνομικός της ζήτησε να δει μήνυμα, ή έντυπο μετακίνησης. Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε γράψει, σημειώνοντας τον κωδικό 6, ότι "βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στολισμένη γιατί δεν μπορώ να περπατήσω και δεν πολυβγαίνω απ το σπίτι".

Ο αστυνομικός θα μπορούσε να της επιβάλλει πρόστιμο 300 ευρώ, καθώς δεν προβλέπεται μετακίνηση για να δούμε την Αθήνα, άρα η μετακίνησή της λογίζεται ως άσκοπη και εμπίπτει στην περίπτωση επιβολής προστίμου.

Ωστόσο η ευαισθησία του οργάνου έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς με τη συμπεριφορά του στην ηλικιωμένη γυναίκα, έστω και αν τυπικά δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Και λέμε τυπικά γιατί κάποια πράγματα, η ανθρωπιά, η καρδιά και τα συναισθήματα είναι πάνω από τύπους...

Δεν της έδωσε κλήση, αλλά της ευχήθηκε να έχει καλές γιορτές και την άφησε να πάει στο καλό απολαμβάνοντας τη στολισμένη Αθήνα.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: 13033: Με ποιο sms μπορούμε να πάμε στο ρεβεγιόν - Αυτός είναι ο κωδικός

Στην ανάρτησή του που εξιστορεί το περιστατικό αναφέρει γράφει:

Σήμερα σταμάτησα για έλεγχο ηλικιωμένη με το όχημά της. Είχε πατερίτσα δίπλα της στην πλευρά του συνοδηγού. Της ζήτησα να δω μήνυμα ή έντυπο μετακίνησης. Μου είπε ευγενέστατα «δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στόλισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε».

Και πράγματι άμα μπορείτε να δείτε στη κουνημένη φώτο, έχει τικάρει το Β6 «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.» και δίπλα σε αυτό πρόσθεσε γραπτώς «μια βόλτα για να δω τη στολισμένη Αθήνα».

Αυτό που έκανε η κυρία φυσικά δεν το προβλέπει ο νομοθέτης. Δεν προβλέπει το γράμμα του Νόμου (sic) «παίρνουμε το αμάξι μας για να δούμε την Αθήνα στολισμένη»! Οπότε η μετακίνησή της ήταν άσκοπη. 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που έχει οριστεί.

Της έκανα συστάσεις, ευχηθήκαμε χρόνια πολλά και την άφησα να πάει στο καλό. Ούτως ή άλλως δεν θα κατέβαινε από το όχημά της, δηλαδή επί της ουσίας δεν υπήρχε περίπτωση να κόλλαγε κάποιον ούτε να κολλούσε από κάποιον. Με την Ερμού εδώ και λίγες μέρες να είναι φίσκα από κόσμο...

Γιαγιά μπλόκο Αστυνομία

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share