Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πλακιωτάκης για κορωνοϊό: "Ημουν σε καλά χέρια" - Το μήνυμά του για το εμβόλιο

Όλα όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης

23 Δεκεμβρίου 2020 09:33
Πλακιωτάκης για κορωνοϊό:

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μίλησε για όλα όσα έζησε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» κατά τις τρεις βδομάδες νοσηλείας του λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον υπουργό, στους θαλάμους του νοσοκομείου αισθάνεσαι και τη μοναξιά της ασθένειας και την ανησυχίας.

Όπως είπε μιλώντας στο Mega έζησε από κοντά τις υπερπροσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών και ομολόγησε πως ήταν σε καλά χέρια. «Η φροντίδα, η προσπάθεια και το συνεχές ενδιαφέρον είναι για κάθε μια και κάθε έναν από τους ασθενείς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα συμπτώματα που είχε είπε ότι ήταν υψηλός πυρετός για πολλές μέρες και πτώση του οξυγόνου. «Αυτά τα δύο μου χτύπησαν καμπανάκι για αυτό και σε συνεννόηση με τους γιατρούς μου αποφασίσαμε να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο». Ο υπουργός νοσηλεύτηκε και στη μονάδα εντατικής θεραπείας χωρίς να διασωληνωθεί, ωστόσο στη συνέχεια προσβλήθηκε και από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Πλέον κάνει έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης με θρησκευτική ευλάβεια και να προσέχουν καθημερινά την κάθε τους κίνηση. Επίσης έστειλε το μήνυμα να εμβολιαστεί ο κόσμος «διότι το εμβόλιο είναι και ασφαλές και αποτελεσματικό και αυξάνει την άμυνα του οργανισμού διότι πρέπει και τον ιό να νικήσουμε και να πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Όπως είπε και εκείνος θα εμβολιαστεί όταν έρθει η ώρα.

Μίλησε για τα συναισθήματά του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, την ανησυχία και το φόβο, ωστόσο, όπως είπε, οι ευχές και η αγάπη του κόσμου του έδωσαν δύναμη να νικήσει τον ιό. Παράλληλα δείτε με ποια μέτρα θα περάσουμε τις γιορτές, τι ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Απίθανο να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξη

Την πεποίθηση ότι το εμβόλιο δεν θα φέρει το τέλος της πανδημίας εξέφρασε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος, υποστηρίζοντας πως είναι αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού.

«Ο ιός θα μας απασχολήσει πολλούς μήνες. Το εμβόλιο και η ανοσία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, δεν είναι το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, ούτε καν η αρχή του τέλους. Είναι αδύνατον να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξη.

Πρώτον, δεν έχουμε αυτό τον αριθμό των εμβολίων και δεύτερον η κίνηση να πείσουμε όλο αυτόν τον κόσμο να εμβολιαστεί θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Πολιτείας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Επίσης να αναφέρουμε ότι σε λειτουργεία βρίσκεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εμβολιασμό.

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος πρόσθεσε πως ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται και μπορεί να καταστήσει αναποτελεσματικά τα εμβόλια. «Ο ιός μεταλλάσσεται και μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη γενιά εμβολίων. Είναι πιθανόν η μετάλλαξη να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ποτέ κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με την πρώτη γενιά εμβολίων. Το αποτέλεσμα των εμβολίων θα το δούμε μετά τον Μάρτιο» ανέφερε ο ίδιος. Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το τέλος της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως είναι επικίνδυνο να το προαναγγείλουμε αυτή τη στιγμή.

«Πλέον οι αριθμοί των διασωληνωμένων, η πληρότητα των ΜΕΘ και κυρίως οι θάνατοι αποτελούν το βαρόμετρο αυτής της πανδημίας και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Ο ιός λειτουργεί με αστραπιαία ταχύτητα και δεν μπορεί κανείς να τον υπολογίσει. Η πανδημία είναι μπροστά μας, δεν είναι πίσω μας» κατέληξε λέγοντας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share