Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Νέα παράταση για την τηλεργασία - Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ

Τι αναφέρει η ΚΥΑ

22 Δεκεμβρίου 2020 15:52
Κορωνοϊός: Νέα παράταση για την τηλεργασία - Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ

Κορωνοϊός: Με την κατάσταση του κορωνοϊού να βρίσκεται σε τραγικό επίπεδο στην Ελλάδα ήταν αναμενόμενο να γίνει παράταση της τηλεργασίας ώστε να μπορέσει το κράτος να κρατήσει τους εργαζομένους σπίτι τους ώστε να τους προστατεύσει αλλά και να μειώσει τη διασπορά του ιού. Επίσης τέθηκε σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το εμβόλιο.

Σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας όπου αναφέρει αναλυτικά ότι παρατείνεται η δυνατότητα προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2021.

Κορωνοϊός: Τι αναφέρει η ΚΥΑ για την παράταση της τηλεργασίας

Συγκεκριμένα, παρατείνεται, μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περίπτωση α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α' 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου.

"Βόμβα" για τον κορωνοϊό: Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στη Δυτική Αττική

Κορωνοϊός: Με την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα να συνεχίζει να είναι τραγική η κυβέρνηση έχει πάρει αρκετά σκληρά μέτρα στην Ελλάδα όπου έχει θέσει σε lockdown αρκετές περιοχές ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι θα υπάρξουν νέα τοπικά lockdown αν δυσκολέψει η κατάσταση.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό και ειδικά στη Δυτική Αττική όπου έχει τεθεί για εφτά μέρες σε lockdown.

Κορωνοϊός: "Συνεχίζουμε να αναλύουμε τα επιστημονικά δεδομένα καθημερινά"

«Η κατάσταση στη Δυτική Αττική ήταν και είναι ανησυχητική», τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος καταλόγισε στη κυβέρνηση αντιφατική και αναποτελεσματική πολιτική, που οδήγησε στη διόγκωση του προβλήματος του κορωνοϊού στην περιοχή και στην επιβολή ενός σκληρού lockdown.

«Συνεχίζουμε να αναλύουμε τα επιστημονικά δεδομένα καθημερινά και ανάλογα προχωράμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία από τη πανδημία του κορωνοϊού», πρόσθεσε ο κ. Κοντοζαμάνης, ο οποίος απέρριψε τις κατηγορίες, αντιτείνοντας ότι η κυβέρνηση έγκαιρα αντιμετώπισε το πρόβλημα και πήρε μέτρα ενώ σημείωσε ότι, η επιβολή του lockdown κρίθηκε αναγκαία μετά την ανάλυση των στοιχείων που έδειξαν ότι το σε αυτές τις περιοχές είναι πάνω από το 1% όταν στην υπόλοιπη Αττική είναι κάτω από το 1%.

Η εικόνα που επικρατεί στη Δυτική Αττική

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, στη Δυτική Αττική έχουν καταγραφεί 1.834 κρούσματα, εκ των οποίων τα 585 στον δήμο Ασπροπύργου, τα 377 στην Ελευσίνα, τα 266 στα Μέγαρα και τα 447 στη Φυλή.

«Δεν παρουσιάζετε την πραγματική εικόνα. Δεν μπορεί σε μια εβδομάδα μέσα να υπάρχει και χαλάρωση μέτρων και αυστηρότατο lockdown. Είναι αδύνατον επιστημονικά να βασιστήκατε σε αξιόπιστα στοιχεία. Κάτι δεν ισχύει», σχολίασε ο κ. Τσίπρας ενώ επέκρινε τη κυβέρνηση ότι «δεν έχει μαζική πολιτική τεστ για τον κορvνοϊό».

Ανταπαντώντας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, επέμεινε ότι τα μέτρα στη Δυτική Αττική εφαρμόστηκαν μετά από ανάλυση τεκμηριωμένων επιστημονικών στοιχείων, που έδειξαν ότι ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού παρέμενε πολύ υψηλός .

Ακόμη, ο υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι γίνονται εντατικοί και συστηματικοί έλεγχοι, κυρίως σε χώρους που παρατηρούνται συνωστισμοί και κοσμοσυρροές, ενώ σημείωσε ότι συνολικά έγιναν περισσότεροι από 3.500 έλεγχοι και έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με το διάστημα πριν τις 15 Δεκεμβρίου.

«Στους χώρους εργασίας υπάρχουν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται, οι έλεγχοι γίνονταν και γίνονται και εκεί που υπάρχουν περιπτώσεις εργοδοτών που δεν συμμορφώνονται το κράτος παρεμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση η πολιτεία διασφαλίζει την προστασία της υγείας όλων των πολιτών», επισήμανε καταληκτικά ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share